Inkiväärisilli
- 2 matjessillifileetä
- 1 pieni punasipuli
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- mausteliemi:
- 2 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 2 rkl sokeria
- 5 maustepippuria ja mustapippuria
- 4 neilikkaa
- 1 laakerinlehti
Liota sillifileitä hetki kylmässä vedessä. Valuta ne hyvin ja pilko haarukkapaloiksi. Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi ja raasta kuorittu inkivääri. Sekoita nämä ainekset keskenään ja laita pieneen astiaan tai lasipurkkiin. Kiehauta mausteliemen ainekset keskenään ja anna jäähtyä. Kaada sillien päälle ja anna maustua pari päivää.
Glögisilli
- 2 matjessillifileetä
- 1 sipuli
- 2 tl viherpippureita
- liemi:
- 2 dl glögiä
- ¾ dl punaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
Liota sillifileet, valuta ja pilko haarukkapaloiksi. Viipaloi sipuli. Laita lasipurkkiin sillit, sipulit ja
pippurit kerroksittain. Sekoita glögi, etikka ja sokeri keskenään. Kaada liemi sillien päälle ja anna maustua vähintään vuorokausi.
Omena-currysilli
- 2 matjessillifilettä
- 2 omenaa
- kastike:
- 1 prk kermaviiliä
- 2 tl voimakasta sinappia
- 2 rkl leikattua ruohosipulia
- 1 tl sokeria
- 1 tl mietoa curryjauhetta
- 1/2 sitruunan mehu
Liota sillifileet ja valuta hyvin. Pilko sillit haarukkapaloiksi ja kuori omenat. Raasta omena ja sekoita se muiden kastikkeen aineiden kanssa sekaisin. Kaada kastike pilkottujen sillifileiden päälle.
Punaviinisilli
- 2 kevyesti suolattua sillifileetä
- 1 punasipuli
- 2 tl kapriksia
- hienonnettua ruohosipulia ja persiljaa
- 1,5 dl punaviiniä
Leikkaa liotetut ja valutetut sillifileet suupaloiksi. Hienonna punasipuli ja yrtit.
Laita ainekset purkkiin kerroksittain ja kaada punaviini päälle. Anna maustua noin vuorokauden ennen nautiskelua.
Reseptit: Henri Alén/ Ruokala