Madonna syyttää Instagramia seksismistä ja ikärasismista.
Pop-diiva Madonnan, 63, sensuroimattomat ja seksuaalissävytteiset kuvat hämmensivät Instagramissa aikaisemmin tällä viikolla.
Sängyllä otetuissa kuvissa laulaja poseerasi verkkosukkahousuihin ja alusvaatteisiin pukeutuneena, jotka peittivät juuri ja juuri tähden kriittisimmät kehonosat.
Lue myös: Madonnan vähäpukeinen julkaisu koettelee Instagramin sääntöjä – jopa faneilta täystyrmäys: "Mitä ihmettä oikein teet?"
Runsaasti kritiikkiä keränneet kuvat olivat lopulta fanien lisäksi myös Instagramille liikaa. Pop-diivan julkaisu poistettiin sen kummemmin varoituksia antamatta. Nyt Madonna on kuitenkin lisännyt samaiset kuvat takaisin palveluun - tällä kertaa sensuroituna.
Tilanteeseen laulaja ei kuitenkaan ollut tyytyväinen. Kuvien poistamisen syyksi kerrottiin se, että laulajan nänniä ei oltu sensuroitu.
– Minusta on edelleen hämmästyttävää, että elämme kulttuurissa, jossa naisen kehon jokainen tuuma voidaan näyttää nänniä lukuun ottamatta. Ikään kuin se olisi ainoa osa naisen anatomiaa, joka voidaan seksualisoida. Nänni joka ravitsee vauvaa! laulaja ihmettelee.
Lue myös: Madonnan aikuiseksi kasvanut Lourdes-tytär puhuu suunsa puhtaaksi äitinsä kasvatusmetodeista: "Hän on kontrollifriikki"
Samassa yhteydessä hän hämmästelee sitä, ettei valtavirrassa mielletä esimerkiksi miehen nännejä eroottisiksi.
– Entä naisen takapuoli, jota ei koskaan sensuroida missään? Kiitän siitä, että olen onnistunut säilyttämään järkeni neljän vuosikymmenen aikana seksismin, ikärasismin ja naisvihan sensuurin keskellä.
Tapausta Madonna vertasi Amerikkaan saapuneisiin pyhiinvaeltajiin.
– Tämä on täydellisesti ajoitettu valhe kuten se, että meidät on kasvatettu uskomaan, että pyhiinvaeltajat saapuivat rauhanomaisesti Amerikkaan jakamaan leipää intiaanien kanssa.
Lopuksi tähti toivotti seuraajilleen Jumalan siunausta.
Ulostulo keräsi ensimmäisestä julkaisusta poiketen runsaasti kehuja. Laulajan seuraajat kiittelivät tähteä erityisesti ilmaisunvapauteen liittyen.
– Juuri niin, meidän tulisi voida näyttää kehojamme, kirjoittaa yksi.
– Ihmiskunnan on aika herätä, sanoo toinen.
– Ilmaisunvapaus, tiivistää kolmas.