Invalidien piina vihdoin ohi, Hannu pääsi kotiin – viikon ajan epäkunnossa ollut hissi toimii taas: "Taloyhtiötä ei ole kiinnostanut asukkaiden tilanne"

0:35img
Julkaistu 12.03.2019 06:09

MTV UUTISET – JUTTA HALMINEN

Viikon ajan asuntonsa ulkopuolella ollut Hannu Mäkinen pääsi viime keskiviikkona kotiin. Mäkinen asuu Helsingin Pasilassa sijaitsevassa kerrostalossa, jonka hissi ei ollut toiminnassa kokonaiseen viikkoon. Mäkinen liikkuu pyörätuolilla, joten hissi on välttämätön kotiin pääsemiseksi.

Mäkinen asui viikon vanhempiensa luona Helsingissä, mutta elämä siellä oli melko hankalaa. Esimerkiksi suihkussa käyminen oli vaivalloista.

Pasilassa sijaitsevassa kerrostalossa asuu Mäkisen lisäksi viisi muuta invalidia, joista neljä oli viikon ajan jumissa omissa asunnoissaan.

Kuvitus mies jumittui hissiin

Hannu Mäkinen liikkuu pyörätuolilla, joten hissi on välttämätön kotiin pääsemiseksi.

Talossa on kuusi kerrosta ja jokaisessa kerroksessa asuu yksi invalidi. Tämän takia jumissa olleet asukkaat eivät saaneet edes toisistaan seuraa.

Osalla invalideista on avustajia, jotka huolehtivat oman asiakkaansa lisäksi muiden jumissa olevien kunnosta vieden roskat ja tuomalla kaupasta ruokaa.

Mäkinen sanoi, ettei taloyhtiön puolelta ole oltu yhteydessä lähes ollenkaan koko viikon aikana, ei edes hissin korjauksen ollessa valmis.

– Taloyhtiö ei ole ollut missään yhteydessä minuun eikä muihinkaan. Sain tietää hissin toimivan taas, kun naapuri soitti ja kertoi. En ole edelleenkään saanut virallista ilmoitusta hissin toimivuudesta, Mäkinen sanoi.

Alustava korjausaikataulu oli viime viikon alkuviikko. 

Naapuri ilmoitti hissin toimivan 

Mäkinen lähti vanhempiensa luota kotiin heti, kun sai tiedon hissin toiminnasta.

– Ensimmäisenä kävin suihkussa ja vaihdoin vaatteet. Naapureiden kanssa en ole ehtinyt olla vielä yhteyksissä, mutta toivon tapaavani heidät pian, Mäkinen sanoo.

Mäkinen on jutellut ainoastaan niiden naapureidensa kanssa, jotka eivät käytä pyörätuolia.

– Puhuimme lähinnä korvauksien hakemisesta. Olin juuri asumisneuvojan kanssa tekemässä vapaamuotoisen korvaushakemuksen, hän sanoo.

Mäkinen odottaa taloyhtiön ottavan yhteyttä viimeistään korvaushakemuksen käsittelyvaiheessa, eli noin kolmen viikon kuluttua.

– Kaikki pulassa olleet asukkaat tekevät korvaushakemuksen. Taloyhtiötä ei ole kiinnostanut asukkaiden tilanne, vaikka he tietävät, että talossa asuu liikuntarajoitteisia ja vanhoja ihmisiä, hän väittää.  

Tuoreimmat aiheesta

Helsinki