iPhone 7 Plussassa on uudenlainen kaksoiskamera, joka tarjoaa kameraa vaihtamalla 2x optisen zoomin.
Applen Kamera-sovelluksella otetuissa kuvissa jokaiseen kuvaan hyödynnetään molempia 12 megapikselin takakameroita – sekä laajakuva- että telelinssillä varustettua. Kun kuvatessa otetaan käyttöön 2x optinen zoom, vaihtuu kuvan ottamiseen käytettäväkamera laajakuvasta teleen. Laajakuvakamera tukee zoom-kuvissa telekameraa lisäinformaatiolla.
Aina näin ei kuitenkaan ole. Tietyissä tilanteissa 2x zoom onkin digitaalinen eikä optinen eli kuva otetaankin normaalilla laajakuvalinssin kameralla.
Syynä laajakuvakameran käyttämiselle on pyrkimys aina parhaimpaan mahdolliseen kuvaan. Apple ei ole itse selventänyt asiaa tätä markkinointijohtaja Phil Schillerin Twitter-vastausta tarkemmin, mutta testauksen perusteella vaikuttaisi olevan ainakin neljä erilaista tilannetta, joissa telelinssin sijaan käytetäänkin laajakuvakameraa 2x zoomattua kuvaa iPhone 7 Plussalla otettaessa.
Selkeimmät tilanteet liittyvät etäisyyteen sekä valon määrään. Telelinssikamera (noin 50 cm) ei pysty tarkentamaan yhtä läheltä kuin laajakuvalinssinen (noin 10 cm), joten lähellä olevia kohteitazoomatessa käyttöön tuleekin 2x digitaalinen zoom laajakuvakameralla optisen eli telelinssikameran käyttämisen sijaan. Sama pätee hämärässä kuvatessa, sillä iPhone 7 Plussan telekamera taltioi valoa kuviin huomattavasti toista heikommin.
Lisäksi ainoastaan laajakuvakamerassa on optinen kuvanvakain, joten 2x zoomilla liikkuessa tai tärisevin käsin kuvaa otettaessa voi kameraohjelmisto myös päätyä laajakuvakameran käyttöön.
Asiaa alta löytyvällä ranskankielisellä videollatestaavanMac4Everin mukaan edellä mainittujen itse kuvaustilanteeseen liittyvien kolmen tilanteenohella näyttäisi siltä, että jos akun varaustaso on matala jätetään telelinssi myös hyödyntämättä mahdollisen virransäästön vuoksi.
Zoomin ohella Apple hyödyntää iPhone 7 Plussan kaksoiskameraa näyttävänbokeh-syväterävyysefektin luomiseen erillisessä Kamera-sovelluksen kuvaustilassa, joka tuli nyt myös testattavaksi iOS 10.1:n ensimmäisessä beetatestiversiossa.