Tuoreen tutkimuksen mukaan pieni määrä jäätelöä tai jogurttia vähentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen.
Tiettyjä maitotuotteita nauttivilla saattaa olla muita pienempi riski sairastua tyypin 2 diabetekseen. American Journal of Clinic Nutrition -lehdesä julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että erityisesti jogurtin ja jäätelön hyvistä vaikutuksista ehkäistä tyypin 2 diabetesta.
Maitotuotteiden ja kakkostyypin diabeteksen yhteyksiä on tutkittu paljon. Nyt julkaistut tulokset ovat analyysi useammasta aiemmin tehdystä tutkimuksesta. kaikkiaan tutkimuksiin on osallistunut 580 000 ihmistä, joista 43 000 sairasti tyypin 2 diabetesta.
Vaikka tuloksissa mainitaan jäätelö ja jogurtti, niiden todetaan vaikuttavan vain pieninä määrinä nautittuina. Tällöin puhutaan noin 10 grammasta jäätelöä tai 80 grammasta jogurttia. Jos jäätelöä tai jogurttia söi enemmän, se ei enää lisännyt hyviä vaikutuksia.