IS: Valkeakosken teinisurman tutkinta valmistui – mukana uusi rikosnimike

Toukokuisen Valkeakosken teinisurman rikostutkinta on valmistunut, ja sen myötä esille on noussut uusi ennen julkaisematon rikosnimike, kertoo Ilta-Sanomat.

Nyt syyttäjälle syyteharkintaan siirtyneessä tapauksessa 15-vuotiaan tytön epäillään tulleen 18-vuotiaan epäillyn surmaamaksi Valkeakoskella 25. toukokuuta. Poliisi on kertonut jo aiemmin, että syylliseksi epäilty on kuulusteluissa myöntänyt olleensa tapahtumapaikalla ja aiheuttaneensa uhrille vammoja. Poliisilla on DNA-näyte, joka osoittaa epäillyn tekijän olleen läheisessä tekemisessä uhrin kanssa.

Aiempina rikosnimikkeinä tapauksessa oli tappo ja törkeä lapsenraiskaus, mutta tutkinnan aikana niiden lisäksi tuli uusi julkaisematon rikosnimike, lasta seksuaalisesti esittävän kuvan hallussapito. 

Ilta-Sanomien mukaan tutkinnan aikana miehen tietokoneelta löytyi seksuaalista kuva-aineistoa yhdestä tai useammasta alaikäisestä lapsesta. Epäillyn tietokoneelta ei Ilta-Sanomien mukaan kuitenkaan löytynyt materiaalia henkirikoksen uhrista. 

Henkirikoksen aikataulu selvillä

Tutkinnassa Ilta-Sanomien mukaan on selvinnyt myös tapahtumien aikahaarukka. Epäilty mies oli ennen surmaa tallentunut Valkeakosken keskustan lähettyvillä sijaitsevaan valvontakameraan. Turmapaikalle matkaa keskustasta on noin kaksi kilometriä. 

Poliisin mukaan valvontakameran materiaalin perusteella voitiin nähdä surmatun tytön kävelevän edeltä ja miehen seuraavan kymmenien metrien päässä takana. Tyttöä ei kuitenkaan enää näkynyt vajaata tuntia myöhemmin kun sama mies tallentui samaan valvontakameraan.

Ilta-Sanomat kertoo poliisin tulkitsevan, että tällä aikavälillä henkirikos tapahtui.

Esitutkinnassa ei ole tullut esille mitään sellaista, joka osoittaisi, että epäilty ja uhri olisivat tunteneet toisensa aiemmin.

Motiivi tiedossa, mutta ei julkinen

Tekijän motiivista poliisilla on käsitys, mutta sitä ei ole kerrottu tarkemmin julkisuuteen. Epäilty oli aiemmin kirjoittanut nettifoorumille fantasioistaan kuristaa nainen kuoliaaksi. 

Ilta-Sanomien mukaan mies oli myöntänyt poliisikuulustelussa kirjoittaneensa tekstin humalassa ja katuneensa sen kirjoittamista.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jani Ortamalan mukaan mukaan kuulusteluiden perusteella epäillyn motiivi on tarkentunut, muttei voi ottaa lopulliseen motiiviin. Kysyttäessä oliko motiivi surmaan seksuaalinen, Ortavala kertoo Ilta-Sanomille kiinnostusta olleen olemassa. 

– Tiedossa on, että hänellä on mielenkiintoa tämmöistä asiaa kohtaan ja olemme sitä myös selvittäneet, Ortamala kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja