Iso petosvyyhti Suomessa ja Norjassa, 19 pidätetty: Epäillyt esiintyivät poliiseina ja pankin turvallisuusasiantuntijoina

Poliisi on paljastanut mittavan petoskokonaisuuden Suomessa ja Norjassa. Epäillyt esiintyivät pankin turvallisuusasiantuntijoina ja poliiseina.

Helsingin poliisilaitos, Sisä-Suomen poliisilaitos ja Keskusrikospoliisi tutkivat yhdessä laajaa rikoskokonaisuutta, jossa epäillyt erehdyttivät asianomistajia siirtämään rahaa epäiltyjen hallinnoimille tileille.

Tutkinnanjohtaja Teemu Haapala Helsingin poliisista kertoo STT:lle, että tapauksessa pidätettiin 19 ihmistä kesäkuussa Suomessa. Heistä kymmenkunta on Suomen kansalaisia.

Suomalaiset menettivät huijareille 360 000 euroa. Poliisi onnistui palauttamaan noin 134 000 euroa.

Ulkomaille kohdistuneissa teoissa poliisi arvioi, että rikosvahingot yltävät miljoonaan euroon.

– Poliisin nopea toiminta esti rikosvahinkojen määrän kasvamisen suuremmaksi, rikoskomisario Teemu Haapala Helsingin poliisilaitokselta toteaa.

Epäillyt soittivat huijauspuheluita Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta. Epäiltyjen jäljille päästiin toukokuussa poliisin tiedonhankinnan ansiosta. 

– Poliisi teki kesäkuun alussa kiinniottoja eri osoitteissa, ja vangittuna on edelleen useita epäiltyjä. Vangitut henkilöt ovat Suomen ja ulkomaiden kansalaisia.

Poliisi tutkii parhaillaan järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa ajalta ennen poliisin tekemiä kiinniottoja.

Esitutkinnan arvioidaan valmistuvan joulukuussa. Poliisi ei tiedota asiasta enempää tässä vaiheessa esitutkinnan ollessa kesken.

Poliisilta muistutus

Poliisi muistuttaa, että poliisi tai pankit eivät koskaan pyydä ihmisiä tekemään tilisiirtoja tai luovuttamaan pankkitunnuksia käyttöönsä. 

– Jos tällaisia puheluita tai viestejä saa, kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiin.

Lue myös:

    Uusimmat