Amerikkalaismies kertoo kasvaneensa siinä uskossa, että hänen isovanhempansa olivat hänen vanhempansa. Totuus paljastui miehelle, kun tämä oli 18-vuotias. Mies kertoi tapahtuneesta Today-ohjelmassa.
Steve Lickteig vietti koko lapsuutensa uskoen, että Don ja Mary Jane Lickteig olivat hänen adoptiovanhempansa. Parilla oli kahdeksan muutakin lasta.
Nykyään jo aikuinen mies kertoi Today-ohjelmassa kuulleensa totuuden perheestään täytettyään itse 18 vuotta. Nuorelle miehelle selvisi tuolloin, että hänen "vanhempansa" olivatkin itse asiassa hänen isovanhempansa. Joanie-isosisko sen sijaan olikin Steven biologinen äiti.
– Kaksi parasta ystävääni lukiosta kertoivat minulle päivää ennen lukiosta valmistumistani, NBC:llä työskentelevä Lickteig kertoi ohjelmassa.
Pienen yhteisön julkinen salaisuus
Vaikka Steve itse ei asiasta ollut tiennytkään, muille pienen yhteisön asukkaille perheen tilanne oli julkinen salaisuus.
Kuultuaan totuuden Steve ei kuitenkaan rynnännyt selvittämään tilannetta muun perheen kanssa. Sen sijaan hän odotti jopa 1,5 kuukautta ennen kuin otti asian puheeksi isovanhempiensa kanssa. Isovanhempien, joita hän vielä hiljan oli luullut vanhemmikseen.
Katso koko haastattelu videolta:
Kohtaamisen jälkeen vihainen nuorimies hyppäsi autoon, ajoi lähimpään kaupunkiin, vuokrasi huoneen motellista ja joi itsensä humalaan ystäviensä kanssa.
Steven äidiksi paljastunut Joanie löysi poikansa motellista, jossa tilannetta yritettiin selvittää.
– Olin enimmäkseen hiljaa. Emmekä puhuneet siitä uudelleen 15 vuoteen.
"Yhteisön jäsenet yrittivät vain olla hyviä naapureita"
Vanhan salaisuuden nouseminen pintaan olikin perheelle jopa vaikeampaa kuin salaisuuden pitäminen alun alkaen.
– Osa siitä johtui ajankohdasta, joka oli 1970-luvun alkua, ja lisäksi se oli pieni kaupunki, tiivis yhteisö. Ne yhteisön jäsenet, jotka tiesivät, jotka eivät sanoneet mitään, yrittivät vain olla hyviä naapureita.
Miehen mukaan salaisuudella oli tarkoitus suojella niin Joanien kuin koko perheen mainetta.
Totuus vapauttaa?
Ohjelmassa myös vierailleen Family Secrets -podcastia pitävän kirjailija Dani Shapiron mukaan vastaavat salaisuudet ovat yleistymässä. Erilaiset DNA-testit ovat alkaneet olla suosittuja lahjoja, ja Dani huomauttaakin, ettei salaisuuden pitämisestä seuraa mitään hyvää, ihmisillä kun on oikeus tietää totuus. Totuuden kuuleminen voi tuntua myös vapauttavalta.
– Salaisuuden pitäjät kantavat taakkaa, mutta kysymys ei niinkään ole se, pitäisikö heidän jakaa salaisuutensa, vaan milloin.
Mitä Steveen ja hänen äitiinsä tulee, heidän suhteensa vaatii vielä työtä.
– Sanoisin, että se ei ole paras, mutta ei kamalakaan, mies kuvailee.
LUE MYÖS: Äiti hylkäsi vastasyntyneen Jessican sairaalaan ja katosi 14 vuodeksi – selittää vihdoin, mitä kohtalokkaana päivänä oikein tapahtui
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.
Lähde: Today