Israel on aloittanut ilmaiskut Iraniin – ilmapuolustusjärjestelmiä pommitettu myös Irakissa ja Syyriassa

Israel on aloittanut ilmaiskut Iraniin. Israelin asevoimat kertoo lausunnossaan tekevänsä iskuja Iranissa sijaitseviin sotilaskohteisiin.

Iranilainen uutistoimisto Fars kertoi israelilaismedioihin viitaten, että Israel olisi pommittanut Iranin sotilaskohteiden lisäksi myös ilmapuolustusjärjestelmiä Irakissa ja Syyriassa. 

Syyrian ilmapuolustus torjui "vihamielisiä kohteita" pääkaupunki Damaskoksen lähellä varhain lauantaina paikallista aikaa, valtion uutistoimisto Sana kertoo. 

Tämä tapahtui samoihin aikoihin, kun Israel ilmoitti aloittavansa iskunsa Iraniin.

Irakin liikenneministeriö on keskeyttänyt lennot kaikilla lentokentillä toistaiseksi ”alueellisten jännitteiden vuoksi”, Irakin valtiollinen uutistoimisto INA kertoo. 

Asevoimien mukaan iskut ovat vastaus Iranin kuukausia jatkuneisiin hyökkäyksiin Israelia vastaan. Iranilaisen uutistoimisto Tasnimin mukaan Iran on valmistautunut vastaamaan Israelin iskuihin. 

Myös Yhdysvaltain viranomainen on vahvistanut iranilaismedia Iran Internationalille, että Israelin ilmaiskut Iraniin ovat alkaneet ja parhaillaan käynnissä. Yhdysvallat sai tiedon Israelin aikomuksista iskuihin hetki ennen iskuja. Yhdysvallat ei ole muuten osallisena. 

Valkoisen talon mukaan varapresidentti Kamala Harrisia on informoitu iskuista ja hän seuraa tilannetta. 

Useiden medioiden mukaan Teheranissa ja sen ympäristössä on kuultu useita voimakkaita räjähdyksiä varhain lauantaiaamuna paikallista aikaa.

– Minuutteja sitten Teheranin ympäristöstä kuului voimakkaiden räjähdysten ääniä, äänten lähde ei ole vielä selvillä, Iranin valtiontelevision toimittaja sanoi.

Uutinen päivittyy

Lue myös:

    Uusimmat