Libanonin rauhanturvaajat vahvistavat: Israel pyysi siirtymään – kieltäytyivät

YK:n Etelä-Libanonissa olevat rauhanturvajoukot vahvistavat saaneensa Israelilta pyynnön siirtää rauhanturvaajia pois joistakin kohteista ja kieltäytyneensä siitä.

Joukot kertovat saaneensa maanantaina Israelin armeijalta tiedon, että armeija aikoo aloittaa rajoitettuja maaoperaatioita Libanoniin. Samalla rauhanturvaajia pyydettiin siirtymään joistain asemistaan.

Libanonissa palvelee myös suomalaisia rauhanturvaajia.

Suomen maavoimien esikunta kertoi perjantaina, että suomalaiset rauhanturvaajat jatkavat tehtäviään Libanonissa kiihtyneistä taisteluista ja Israelin iskuista huolimatta.

– Viimeisten viikkojen aikana tilanne on kehittynyt operaatioalueella selkeästi huonompaan suuntaan. Tulenkäyttö on jatkuvasti lisääntynyt operaatioalueella ja sen ulkopuolella. Suomalaisilla on kyky reagoida ja sopeutua muuttuvaan tilanteeseen. Joukko on saanut laadukkaan koulutuksen, jonka aikana harjoiteltiin kaikkia mahdollisia tilanteita varten, vaativiakin. Juuri tähän joukko on koulutettu, Honkanen kuvailee viime viikkojen tapahtumia, everstiluutnantti Jukka Honkanen kommentoi tiedotteessa.

Israelin pyynnöstä kertoi jo aikaisemmin muun muassa uutiskanava CNN.

 

Lue myös:

    Uusimmat