Israel teki valtavan iskun Beirutiin

Äärijärjestö Hizbollahia lähellä oleva lähde kertoi Israelin tehneen 11 perättäistä iskua järjestön tukikohtaan Libanonin pääkaupunki Beirutin eteläosassa perjantain vastaisena yönä.

Libanonin valtiollinen uutistoimisto (NNA) uutisoi yli kymmenestä perättäisestä iskusta, jota se kutsui yhdestä voimakkaimmista hyökkäyksistä Beirutin eteläisiin lähiöihin sen jälkeen, kun Israel aloitti hyökkäyksen maahan.

Iskujen äänet kaikuivat NNA:n mukaan Beirutin ulkopuolella sijaitsevilla vuoristoalueilla asti.

Uutistoimisto AFP:n alueella olevat kirjeenvaihtajat kertoivat kuulleensa kovia pamauksia. Kuvissa iskun kohteesta nousi valtavia tulipalloja ja paksua savua.

Pommitus oli niin kovaa, että autojen hälytykset alkoivat soida ja rakennukset tärisivät Beirutissa ja sen esikaupunkialueilla.

Aiemmin torstaina Israelin asevoimien arabian kielen tiedottaja Avichay Adraee oli antanut kiireellisen evakuoitumisvaroituksen eteläisen Beirutin Burj al-Barajnehin alueen asukkaille.

Torstain iskuissa kuoli 37 ihmistä

Israelin Libanoniin tekemissä iskuissa kuoli torstaina aikana 37 ihmistä, kertoi maan terveysministeriö perjantain puolella. Lisäksi iskuissa haavoittui yli 150 ihmistä.

Israelin asevoimat sanoi tehneensä torstaina iskuja äärijärjestö Hizbollahia vastaan ainakin Libanonin pääkaupunki Beirutin keskustassa ja sen eteläosissa sekä useissa kohteissa Etelä-Libanonissa.

Libanonin hallitus kertoi keskiviikkona, että Israelin ilmaiskut ovat pakottaneet yli miljoona ihmistä pakenemaan kodeistaan.

Yhteensä Israelin iskuissa eri puolille Libanonia on maan terveysministeriön mukaan kuollut yli tuhat ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat