Israelin armeijan mukaan neljä panttivankia on kuollut vankeudessa

Israelin armeija kertoi maanantaina, että neljä muuta Hamasin 7. lokakuuta sieppaamaa israelilaista panttivankia on kuollut vankeudessa ja heidän ruumiinsa ovat islamistiryhmän hallussa.

Reutersin mukaan armeija tunnisti neljä miestä samoiksi, jotka aiemmin kuvattiin elävinä Hamasin julkaisemissa panttivankivideoissa.

Israelin laskelmien mukaan Gazassa on edelleen noin 120 siepatuista yli 250 henkilöstä. Israelin viranomaiset ovat julistaneet monet heistä kuolleiksi.

Pöydällä sopimus tulitauosta

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kehotti maanantaina Qatarin emiiriä ”käyttämään kaikkia asianmukaisia toimenpiteitä”, jotta Hamas hyväksyisi nyt käsiteltävänä olevan tulitauko- ja panttivankisopimuksen.

Yhdysvallat uskoo, että jos Hamas hyväksyy ehdotetun tulitaukosopimuksen, myös Israel tulee hyväksymään sen. Asiasta kertoi kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja John Kirby yhdysvaltalaisen ABC News -televisiokanavan haastattelussa sunnuntaina.

–  Ei antautumista, ei Yhdysvaltain painostukselle, ei millekään. Meillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin jatkaa sotaa ja tuhota Hamas, eikä meillä ole mahdollisuutta hyväksyä aselepoa niin kauan, kun Hamas on vallassa, hän sanoi New Yorkissa pitämässään puheessaan Haaretz-lehden mukaan.

Lauantaina kaksi äärioikeistolaista israelilaista ministeriä uhkasi erota ja hajottaa Netanjahun hallituksen, jos sopimus solmitaan.

Israelin turvallisuusjoukot tappoivat etsintäkuulutetun palestiinalaismilitantin maanantaina miehitetyllä Länsirannalla tehdyssä ratsiassa, kertoi Israelin rajapoliisi.

Palestiinalaisten terveysministeriön mukaan kaksi ihmistä kuoli ja kuusi haavoittui Israelin iskussa lähellä Nablusin kaupunkia.

Lue myös:

    Uusimmat