Israelin ilmaiskussa kuolleita lapsia surtiin Gazassa – "Lopettakaa tämä"

Rafahissa Gazassa palestiinalaiset surivat torstaina Israelin yöllisessä iskussa kuolleita läheisiään 2:17
Palestiinalaiset surivat torstaina Israelin yöllisessä iskussa kuolleita läheisiään.

Rafahissa Gazassa palestiinalaiset ovat surreet Israelin yöllisessä iskussa kuolleita läheisiään. 

YK:n sekä Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön antamien lukujen mukaan Gazassa on kuollut lähes 14 000 lasta ja Länsirannalla pitkälti yli sata lasta lokakuussa leimahtaneen sodan jälkeen.

Rafahissa Gazassa palestiinalaiset ovat tänään surreet Israelin iskussa kuolleita läheisiään. Terveysministeriön mukaan iskussa kuoli yhdeksän ihmistä. Kuolleiden joukossa kerrotaan olleen myös lapsia.

 – Joka päivä kuolee lisää lapsia ja naisia. Riittää. Lopettakaa tämä, sanoi palestiinalainen Hisham Kallab uutistoimisto Reutersille.

Loukkaantuneita lapsia taas on lukujen mukaan laskettu tänä aikana ainakin yli 12 000 sekä Länsirannan alueella ainakin yli 700.

Tämä tarkoittaa, että lukujen mukaan pitkälti yli 26 000 lasta on joko kuollut tai loukkaantunut.

– Gazan kaistalla ei ole senttiäkään maata, joka olisi turvallinen, Kallab sanoi.

Aika käy vähiin

YK on vaatinut Gazaan välitöntä ja pysyvää tulitaukoa. Tilannetta Gazan kaistalla on kuvattu katastrofaaliseksi.

– Yli 180 päivää kestänyt väkivalta on tehnyt Gazasta tunnistamattoman. Gazan lapsiväestöstä yli kaksi prosenttia on tullut tapetuksi tai loukkaantunut, sanoo Pelastakaa lapset -järjestön tiedotteessa Xavier Joubert, järjestön miehitetyn palestiinalaisalueen maajohtaja.

Qatar on yhdessä Egyptin ja Yhdysvaltojen kanssa yrittänyt viikkokausia saada aikaan aselepoa Israelin ja äärijärjestö Hamasin välille.

Pelastakaa Lasten lisäksi 12 muutakin kansainvälistä järjestöä vaati tällä viikolla yhteisessä vetoomuksessa, että valtiot tekisivät kaikkensa näiden päätösten panemiseksi täytäntöön.

–  Aika käy vähiin siviilien suojelemiseksi ja hirmutekojen estämiseksi Gazan Rafahissa, koska Israel ei noudata YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa, järjestöt varoittivat vetoomuksessaan.

Lue myös:

    Uusimmat