- 1-2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyree
- 1 sipuli
- 2 porkkanaa
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 2 varsisellerin vartta
- 1 kesäkurpitsaa
- 5 tomaattia
- 7,5 dl vettä
- 1 prk (400 g) kidney papuja
- 1-2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- rouhittua mustapippuria
- hienonnettua basilikaa
- Tarjoiluun: parmesaanijuustoa pestoa
- 1. Kuori ja halkaise porkkanat ja sipulit. Leikkaa sipuli kuutioiksi. Viipaloi porkkanat, varsiselleri ja valkosipulin kynnet.
- 2. Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa viipaleiksi. Kuutioi tomaatit.
- 3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaattipyree, sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota muutama minuutti.
- 4. Lisää varsiselleri, kesäkurpitsa ja vesi. Keitä muutama minuutti.
- 5. Lisää tomaattikuutiot, suola, sokeri ja mustapippuri. Hauduta vielä 2-3 minuuttia. Lisää lopuksi pavut.
- 6. Kuumenna ja lisää viimeisenä basilikasilppu.
- Tarjoa keitto pestosilmän ja parmesaanin kanssa.