Italialaiset lihapullat
- 400 g nauta-sikajauhelihaa
- suolaa
- pippuria
- 50 g kapriksia
- 2-3 rkl chiliketchupia
- 1 salottisipuli
- 50 g pecorino-juustoa
- basilikaa
- lehtipersiljaa
- ruohosipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- chiliä
- cayennenpippuria
- paprikajauhetta
- 2 tomaattia
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili. Kylmäkalttaa tomaatit ja pilko. Raasta pecorino-juusto. Sekoita ainekset. Muotoile palleroiksi. Paista pannulla ja loppukypsennä tomaattikastikeessa.
Tomaattikastike Pimiento
- 4 kypsää tomaattia
- 2 valkosipulin kynttä
- oliiviöljyä
- 1-2 rkl tomaattipyreetä
- 2 salottisipulia
- 1/4 chilipaprikaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 dl valkoviiniä
- 1-2 dl vettä
- sokeria
- suolaa
- pippuria
- basilikaa
Kuullota vihannekset oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, paprikajauhe ja tomaattipyre. Anna hauta hetki. Lisää muut ainekset. Keitä kypsäksi hiljalleen muhien 30-40 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta, lisää lopussa basilika. Paseeraa tarvittaessa. Lisää lihapullat joukkoon ja kypsennä hiljalleen vielä 5-8 minuuttia. Tarjoile tuoreen pastan ja pecorinon kera.
Mehustettuja marjoja ja sabayonia
- mehustetut marjat
- 4 dl marjoja (esim. mansikoita, vadelmia, karhunvadelmia)
- 1-2 dl sokeria
- vaniljaa
- 1/2 dl vettä
Pilko mansikat. Laita kaikki marjat astiaan. Lisää sokeri ja vanilja. Sekoita. Lisää vesi. Lämmitä marjoja kiehuvan vesihauteen päällä kelmun alla.
Sabayon
- 3 dl kuohuviiniä
- 1 ½ dl sokeria
- 6 keltuaista
Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset ja sokeri keskenään. Lisää kuohuviini. Kypsennä vesihauteessa sekoittaen kunnes vaahto on "pienikuplaista" ja munan maku on kadonnut. Lisää (n. 2-3 rkl) vaahtoa marjojen päälle. Gratinoi uunissa grillivastuksella n. 1-2 minuuttia.