Texmex-ruoan valmistaminen on hauskaa ja todella helppoa. Lisäksi se on terveellinen pikaruoka verrattuna pizzoihin ja hampurilaisiin.
Texmex-reseptit ovat helppoja ja nopeita, ja sitäpaitsi erinomaisen terveellisiä. Kokeile ystävien tai puolison kanssa viikonloppuna tai arkena!
Haudutettu maissi
Haudutettu maissi on texmex-klassikko, joka sopii lisukkeeksi mukaan texmex-buffetiin ja on lisäksi helppo valmistaa.
Tarvitset:
1 pkt luomumaissia
3 dl vispikermaa tai kasvipohjaista kermaa
2 valkosipulin kynttä
1 chilipalko
1 tl suolaa
Puolikkaan limen mehu
Mustapippuria
Voita
Ohjeet:
1. Silppua valkosipuli ja chili pieneksi murskaksi. Sekoita pienen voimäärän kanssa sekaisin tahnaksi kattilassa.
2. Lisää kattilaan kerma ja maissi, ja anna kiehahtaa noin 10 minuuttia.
3. Sekoita puolet seoksesta sauvasekoittimella pehmeäksi tahnaksi. Lisää tahna takaisin kattilaan. Mausta suolalla, pippurilla ja limellä ja hämmennä.
Tarjoile haudutettu maissi lämpimänä papujen ja lihan kanssa.
Meksikolainen nachovati
Legendan mukaan meksikolainen ravintoloitsija Ignacio ”Nacho” Anaya keksi sattumalta idean nacholautasesta. Alun perin nachovadin päälle laitettiin jalopenoa, papuja, juustoa ja mausteita. Nykyään nachovati on yksi Amerikan rakastetuimmista naposteluannoksista. Tee itse nachovadillinen piristämään illanviettoasi!
Ohjeet:
1. Lado uuninkestävän vuoan päälle runsaasti nachoja. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
2. Laita nachojen päälle itsetehtyä salsaa, papuja, jalopenoa ja päällimmäiseksi juustoraastetta. Paahda herkkukekoa uunissa, kunnes juusto on sulanut. Nauti saman tien.
Itsetehty tacosalsa
Salsakastike on alkuperältään meksikolaista, mutta nykyään siitä on tullut suosittu herkku varsinkin länsimaissa. Kaupan hyllyt ovat täynnä erilaisilla tulisuusasteilla varustettuja salsapurkkeja. Mikset kokeilisi tehdä salsaa itse?
Itsetehty salsa
Tarvitset:
1 keltasipuli
2 kynttä valkosipulia
1 tl juustokuminaa
2 palkoa punaista chiliä
2 tölkkiä GoGreenin murskattua tomaattia
3 rkl puristettua limenmehua
1 rkl valuvaa hunajaa
Suolaa
Pippuria
Tuoretta korianteria
Salsan ohjeet: Leikkaa sipulista pientä silppua. Murskaa valkosipulinkynnet. Huuhtele chilit ja leikkaa ne auki pituussuunnassa. Poista siemenet. Leikkaa chili pieneksi silpuksi. Laita kaikki ainesosat purkkiin ja sekoita keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella korianterilla. Voit säädellä salsan vahvuutta chilin siemenien avulla. Laita joukkoon aluksi vain puolet siemenistä ja maista seosta. Jos maku on liian mieto, lisää siemeniä hiukan enemmän. Nauti salsa nachojen tai tortillojen kanssa. Se sopii tarjoiltavaksi sekä kylmänä että kuumana.
Burrito
Burrito on perinteinen väliamerikkalainen ruokalaji, joka voidaan nauttia mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Suomessa burritoja tai tutummin sanottuna tortilloja syödään usein perjantai-illan ratoksi television äärellä. Burrito onkin todella helppo, täyttävä ja terveellinen iltapala, varsinkin, jos sen täytteet on tehty alusta loppuun itse.
Klassisesti burriton täytteenä on ainakin mustia tai punaisia papuja ja riisiä. Joukkoon sopivat myös liha, maissi, kermaviili, salsa ja juusto. Loppujen lopuksi vain mielikuvitus on rajana burritojen täyttämisessä.
Klassiset burritot
Tarvitset:
500 grammaa lihamureketta tai jauhelihaa
1 pkt mustia papuja
1 paketti luomumaissia
1 annos tacosalsaa
3 dl riisiä
4 suurta vehnätortillaa
2 keltasipulia
2 valkosipulin kynttä
3 dl Creme Fraichea
1 rkl chilijauhetta
2 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuminaa
Raastettua cheddarjuustoa
Suolaa
Pippuria
Ohjeet:
1. Keitä riisi valmiiksi ja jätä vetäytymään.
2. Mausta liha valkosipulilla, chilillä, paprikalla, oreganolla, kuminalla, suolalla ja pippurilla.
3. Silppua sipuli pieneksi hakkeeksi.
4. Täytä vehnätortilla pavuilla, lihalla, creme fraichella, maissilla, sipulilla, salsalla ja juustoraasteella. Tarjoile ja nauti heti!
Lähde: alltommat.se
(MTV LIFESTYLE)