Jääkiekkoliiton toimistolta voi katketa sähköt – "Tällainen uhka on päällä"

Suomen jääkiekkoliiton Helsingin toimistolla saattaa ensi viikolla olla hiljaista, sillä toimistolta uhkaa katketa sähköt ensi maanantaina. Sähköt Helsingin areenan kyljessä sijaitsevaan toimistoon tulevat areenaa hallinnoivan Helsinki Halli Oy:n kautta. 

– Sähköt mahdollisesti katkeavat maanantaina, mutta vielä ei näin ole käynyt, liiton viestintäjohtaja Henna Malmberg kertoo.

Malmbergin mukaan ongelmat ovat ilmenneet halliyhtiön päässä.

– Olemme omissa tiloissamme, mutta sähköt ovat saman toimittajan kautta kuin halliyhtiöllä. Jos siellä on ongelmia, se vaikuttaa myös meihin, Malmberg valottaa.

Jääkiekkoliiton talousjohtaja Jaakko Luumin mukaan liittoon oltiin asian tiimoilta yhteydessä vasta keskiviikkona.

– Eilen saimme halliyhtiöltä vähän tietoa, että tällainen uhka on päällä.

– Olemme aika lailla yleisten tietojen varassa. Mahdollisesti sähköt katkeavat, mutta emme tiedä mitään varmaksi, Luumi avaa.

Helsinki Halli Oy:n äänienemmistön omistaa Arena Events -yhtiö, jossa määräysvaltaa käyttävät venäläisoligarkit Gennadi Timtshenko, Arkadi ja Boris Rotenberg sekä jälkimmäisen poika Roman Rotenberg. Roman Rotenbergiä lukuun ottamatta he ovat kaikki EU:n asettamien Venäjä-pakotteiden piirissä.

Halliyhtiö on ollut viime aikoina talousvaikeuksien keskellä, sillä Helsingin Sanomat uutisoi aiemmin elokuussa yhtiön ajautuneen maksukyvyttömäksi.

Liitto joutumassa etätöihin

Luumi harmittelee, miten lyhyellä varoitusajalla Jääkiekkoliitto sai tiedon sähköjen mahdollisesta katkeamisesta.

– Kun kaksi täyttä arkipäivää ennen saa tällaisen tiedon, niin onhan se aika vähän.

Hän kertoo, että liiton työntekijät siirtyvät suurimmaksi osaksi etätyöhön, jos Helsingin toimisto ei ole enää käytettävissä.

– Selvitämme ja olemme selvittäneet, millaisia vaihtoehtoja meillä on. Eihän tämä täysin poikkeuksellista ole, sillä meillä oli aikanaan korona-aika, jolloin toimistolle ei saanut tulla. Silloinkin selvisimme ihan hyvin. Menemme pitkälti etätyömoodiin, jos toimisto tippuu alta pois Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat