Jakob Ingebrigtsen: Tässä syy karmeaan romahdukseen

Ennakkosuosikki Jakob Ingebrigtsen romahti tylysti ulos mitaleilta Pariisin 1 500 metrin loppukilpailussa. Norjalaistähti selitti karvaan tappionsa syitä NRK:lle.

Ingebrigtsen hoiteli finaalin aikana kärkijuoksijan tehtäviä, mutta paukut loppuivat ratkaisuhetkillä täysin. Norjalaisen ohi kiilasi loppusuoralla peräti kolme juoksijaa. Vauhdinpito oli vikatikki.

– Totta kai olen pettynyt. Tunsin itseni hyvävoimaiseksi, sen takia kävi niin kuin kävi, Ingebrigtsen kertoi norjalaismedialle.

Yhdysvaltain Cole Hocker pamautti yllätysvoittoon olympiaennätyksellä 3.27,65. Ingebrigtsenin kanssa ennen olympialaisia median välityksellä nokitellut Britannian Josh Kerr oli toinen. Yared Nuguse täydensi USA:n mainion suorituksen.

Neljänneksi pudotettu Ingebrigtsen kertoi nähneensä juoksun puolivälin tienoillla stadionin screeniltä, että hän oli saamassa pienen eron muuhun kärkijoukkoon.

– Käytin tilaisuuden hyväkseni ja lähdin vähän karkuun. Se meni liian pitkälle. On tietysti harmi, että pilasin homman itse. 

Norjalainen korostaa, että hän voi syyttää sulamisestaan vain itseään. 

– Jalat tuntuivat hyvältä. Minulla on hyvä tunne. Olin liian itsevarma.

Myöhemmin tiistai-iltana Ingebrigtsen onnitteli kilpailijoitaan Instagramissa.

– He päihittivät minut tänään. He olivat parhaimmillaan, kun sillä oli todella merkitystä. Haluan onnitella kaikkia heitä loistavasta suorituksesta, Ingebrigtsen muotoili.

Norjalaiskomeetta kisaa seuraavaksi 5 000 metrillä.

Lue myös: