Kommentti: Heili Sirviöstä, 13, heräsi hetkeksi huoli

Heili Sirviön jännitys karisi olympiafinaalissa: "Haluan olla paras skeittari" 1:48
Heili Sirviön jännitys karisi olympiafinaalissa: "Haluan olla paras skeittari."

13-vuotiaan Heili Sirviön saama huomio historiallisen olympiapaikan ja Pariisissa menestymisen myötä herätti allekirjoittaneessa väkisinkin hieman huolestuneita olotiloja. Niille ei tunnu olevan perusteita, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa La Concorde -areenalta.

Kun haastattelee Heili Sirviötä, on vaikea sisäistää sitä, että edessä seisoo 13-vuotias teini. Varsinkin kielen vaihtaminen englanniksi tuo esiin 5-vuotiaana Australiaan muuttaneen maailmankansalaisen, joka haluaa vain skeitata kavereidensa kanssa. 

Se on upea turvasatama – myös olympialaisissa. 

Sitä on myös Heilin perhe, joka on tukenut hämmästyttävää vauhtia kehittyneen rullalautailulupauksen uraa rohkeasti, rahaa säästelemättä. Isä Fredu, äiti Anni ja pikkusisko Miila ovat luonnollisesti Heilin mukana Pariisissa. 

Rullalautailuareenalla jättiyleisön edessä kuin kotonaan oleva Heili vastailee sujuvasti myös median tiedusteluihin. MTV Urheilu kysyi Sirviöltä alkukilpailun jälkeen, onko hän lainkaan hämillään median häneen kohdistamasta huomiosta. 

– Rakastan sitä. Rakastan ihmisiä ja kaikkia fanejani.

Kun kuulin useamman kansainvälisen median edustajan tekevän selväksi, että he haluavat jutella Sirviölle jo alkukilpailun jälkeen, tulin väkisin kahden lapsen isänä miettineeksi, että onkohan tämä jo liikaa. 

– Hän on varmaan kirjoittamassa nimikirjoituksia, Australian joukkueen taustavoimiin kuuluva henkilö huikkasi Heilin äidille, kun tämä tuli etsimään tytärtään media-aitaukselta alkukilpailun jälkeen.

Lisää huomiota. 

Rullalautailu on kuitenkin siitä erikoinen laji, että turvaverkko on alati läsnä. Kanssakilpailijat, eli Sirviön ja monen muun rullalautailijan tapauksessa parhaat ystävät, muodostavat yhden ydinryhmän skeittiparkissa ja kisoissa. Toinen ydinryhmä on valmentajat ja perhe. 

Sirviön perheestä huokuu muutenkin rentous. Siinä on varmasti ainakin sekoitusta australialaista elämäntavasta ja rullalautailukulttuurista. 

Huomaan, etten ole enää lainkaan huolissani. 

Valmentajaisä Fredu Sirviö "äärettömän ylpeä" Heili Sirviön olympiasuorituksesta 0:49
Valmentajaisä Fredu Sirviö "äärettömän ylpeä" Heili Sirviön olympiasuorituksesta.

Lue myös:

    Uusimmat