Jalkapalloseikkailu toi Ilvekselle hirmuiset tappiot

Ilves-Hockey-konsernin tulos päätyi miljoona euroa pakkaselle päättyneellä tilikaudella. Jääkiekkotoimintojen osalta yhtiö pääsi niukasti positiivisen puolelle.

Ilveksen SM-liiga- ja U20-seurojen osalta taustayhtiön liikevaihto tilikaudella oli 14,5 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 14,7 miljoonaa, Ilves tiedottaa. Tilikauden tulos oli 14 000 euroa. Vuotta aiemmin tulos oli 1,2 miljoonaa euroa.

Ilveksen tiedotteen mukaan pääasiallinen liikevaihtoa laskenut tekijä oli edellistä kautta pienempi ottelu- ja tapahtumamäärä. Ilveksen pelit SM-liigan pudotuspeleissä päättyivät jo puolivälierissä, kun KalPa oli parempi voitoin 4-1. 

Aitiomyynti, ottelutapahtumien ravintolamyynti ja yleisömäärä sekä lipputulot laskivat edelliskaudesta. Samalla kustannukset jatkoivat kasvuaan.

Toisaalta Ilves kertoo kannattajatuotteiden myynnin kasvaneen hieman edelliskaudesta. Yritysmyynnissä Ilves ylsi ennätykseensä. Helpotusta tulokseen toivat myös aiempia kausia isommat NHL-korvaukset.

Konsernitasolla Ilveksen liikevaihto oli 15,5 miljoonaa euroa. Tulos oli miljoona euroa tappiollinen.

Ilveksen mukaan konsernitilinpäätöstä rasitti Ilves Edustus Oy:n, eli Veikkausliigassa pelaavan jalkapalloseuran taustayhtiön tappiollinen liiketoiminta viime talvikauden ajalta.

Ilves-Hockey Oy osallistui tilikauden aikana Ilves Edustus Oy:n osakeantiin ja siitä tuli yhtiön pääomistaja. Uuden Tammelan stadionin operaattorina toimiva Ilves Stadion Oy on sataprosenttisesti Ilves Edustuksen omistuksessa.

Ilveksen jalkapallotoimintaa pyörittävä Ilves Edusts tiedottaa poikkeuksellisen 17 kuukauden tilikautensa liikevaihdon olleen 1,9 miljoonaa euroa. Tappiota tuli 1,3 miljoonaa. Ilves-Hockeyn tilinpäätöksessä jalkapalloliiketoiminta on huomioitu kahdeksan kuukauden osalta, sillä konsernisuhde syntyi vasta viime vuoden elokuun lopussa.

Ilves Stadion Oy:n liikevaihto 17 kuukauden tilikaudella oli 364 000 euroa ja tappio 147 000 euroa.

Tiedotteessa todetaan, että "yhtiöiden liiketoiminta on muuttunut oleellisesti kuluvan kalenterivuoden aikana, kun Tammelan Stadion on valmistunut ja urheilu- ja tapahtumaliiketoimintaa on päästy harjoittamaan uudessa toimintaympäristössä".

Jääkiekon SM-liiga-seurat ovat viime aikoina tiedottaneet merkittävistä tappioista. Esimerkiksi Suomen mestaruuden voittaneen Tapparan taustayhtiön tappiot olivat konsernitasolla noin 450 000 euroa. HIFK puolestaan kertoi viime viikolla peräti 900 000 euron tappioista.   

Lue myös:

    Uusimmat