Tappara teki jättitappiot viime kaudella

Tappara ilmoittaa tehneensä viime kaudella isot tappiot.

Tamhockey-konsernin liikevaihto kasvoi viime kaudella ennätykselliseen 18,1 miljoonaan euroon. Se ei kuitenkaan näkynyt kauden jälkeen positiivisena tuloksena, vaan konsernin tappiot nousivat 448 000 euroon.

Tamhockeyn Oy:n osuus liikevaihdosta oli 14,6 miljoonaa euroa, ja tappiota se teki 227 000 euroa. Tamhockey Oy -konserniin kuuluvat emoyhtiö Tamhockey Oy:n lisäksi fanituotteita myyvä Tappara Sport Oy sekä kiinteistöhuoltoyhtiö Tampereen Talopalvelut Oy.

– Onnistuimme tilikaudella hyvin operatiivisesti. Lipputulot, yritys- ja fanituotemyynti olivat kaikki ennätystasoa. Tilikauden tulos painui kuitenkin tappiolle kertaluonteisten tuloerien laskiessa merkittävästi ja luottotappioiden samalla noustessa. Erinomainen urheilumenestys ei riittänyt tuomaan riittäviä lisätuloja, playoffs-tulojen mennessä välieristä alkaen pääosin Liigalle, summaa Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro seuran tiedotteessa.

Tappioiden syyksi tiedotteessa mainitaan, että palkintorahat, NHL-pelaajakorvaukset, muiden tapahtumien aitiotuotot ja CHL-sarjan nettotuotot laskivat tilikaudella edellisestä tilikaudesta noin miljoonalla eurolla. Myös henkilöstökuluihin kului selkeästi enemmän rahaa kuin aikaisemmin eli 0,4 miljoonaa euroa.

Positiivistakin kehitystä nähtiin. Liigan runkosarjan lipputulot ja yritysmyynnin tulot nousivat yhteensä noin 0,5 miljoonaa euroa. 

Tapparaa kävi viime kaudella katsomassa keskimäärin komeat 8494 henkilöä ottelua kohden, mutta sekään ei nostanut seuraa positiiviseen tulokseen.

Tiedotteessa kerrotaan, että tamperelaisseura panosti erityisesti laadukkaaseen valmennustyöhön, mikä näkyi reiluna nousuna henkilöstökuluissa.

– Hyvä urheilumenestys ja korkea playoffs-katsojamäärä ei nykyisellään tuota sellaista taloudellista tulosta, mitä voisi yleensä yritystoiminnassa edellyttää vastaavien investointien jälkeen. Tapparan lipputuotot välieristä ja finaaleista olivat 1,6 miljoonaa euroa. Tästä summasta saimme itsellemme 20 %, joka ei riitä kattamaan otteluiden muuttuvia järjestämiskuluja saatikka palkkoja, toteaa Aro.

Tappara kertoo aloittaneensa sisäisen tehostamisohjelman, jonka tavoitteena ovat säästöt ja lisätulot, niin että puolivälieräpaikka toisi jo positiivisen liiketuloksen.

– Alkaneelle kaudelle olemme jälleen koonneet joukkueen, jolla uskomme olevan menestysmahdollisuudet niin Liigassa kuin CHL-sarjassakin, Aro sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat