Jälleen tuhoisa tulipalo Kiinassa: Ainakin 15 kuollut kerrostalopalossa

Kiinan presidentti Xi Jinping otti onnettomuuksiin kantaa tammikuussa.

Kiinassa Nanjingin kaupungissa ainakin 15 ihmistä on kuollut ja 44 loukkaantunut kerrostalopalossa, alueen viranomaiset kertoivat lauantaina.

Ensimmäisten tietojen mukaan tulipalo olisi saanut alkunsa rakennuksen ensimmäisestä kerroksesta, missä säilytetään muun muassa sähköpyöriä.

44 loukkaantunutta viestiin sairaalahoitoon, viranomaiset kertoivat. Tulipalo sai alkunsa perjantaiaamuna.

Nanjing sijaitsee noin 260 kilometrin päässä Shanghaista ja kaupungissa asuu noin kahdeksan miljoonaa ihmistä.

Presidentti Xi Jinping otti kantaa

Tulipalot ovat yleisiä Kiinassa, missä turvallisuusvaatimukset ja niiden valvonta ontuvat. Jopa Kiinan presidentti Xi Jinping otti asiaan kantaa tammikuussa toteamalla, että turvallisuutta on lisättävä, jotta valvonnan tai huollon puutteesta aiheutuvia onnettomuuksia ei tapahtuisi.

Muun muassa tammikuussa useita ihmisiä kuoli Xinyun kaupungissa tulipalossa, joka johtui työntekijöiden laittomasta tulenkäsittelystä yrityksen kellaritiloissa. Samassa kuussa Henanin provinssissa 13 koululasta kuoli tulipalossa. 

Median mukaan tulipalo johtui viallisesta lämmityslaitteesta. Lokakuussa viime vuonna 31 ihmistä kuoli, kun ravintolassa maan luoteisosassa tapahtui räjähdys. Viranomaiset aloittivat tuolloin kampanjan, jolla turvattaisiin työntekijöiden ja työmaiden oloja.

Viime vuoden huhtikuussa 29 ihmistä kuoli sairaalatulipalossa Pekingissä.

Lue myös:

    Uusimmat