Janne Virtasen kassi:

Julkaistu 06.05.2004 13:28
  • - sisäfilettä
  • - punainen paprika
  • - purjo
  • - Musta Pekka - juustoa
  • - ananaskirsikoita
  • - kiwi-hedelmä
  • - ruskeita papuja

Jyrki Sukulan ja Janne Virtasen menu:

Valkeakosken Wellington, purjo-papu-ananaskirsikka-sipuli-perunapaistos

  • 130 g sisäfilettä, väri pinnassa
  • 30 g Musta Pekka -juustoa
  • 50 g ruistaikinaa
  • 10 g voisulaa
  • suolaa
  • pippuria

paistos:

  • 1 peruna
  • 1 sipuli
  • 2 rkl ruskeita papuja
  • 1 rkl hienonnettua purjoa
  • suolaa
  • pippuria
  • tilkka oliiviöljyä

Kääri pihvi kaulittuun ruistaikinaan, laita päälle maustettu pihvi ja sen päälle juusto. Kääri taikinan sisään. Paista 200° asteessa noin 12 minuuttia. Paahda vihannekset öljyssä kypsäksi.

Paahdettua paprikaa

  • 1/2 paprika
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • paprikaa

Leikkaa paprika ja poista siemenet, mausta suolalla sekä pippurilla. Sivele öljyllä. Paahda 200° asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoile taikinoidun pihvin kanssa.

Lihakääryle

  • 100 g sisäfilettä
  • 20 g Musta Pekka -juustoa
  • 5 basilikanlehteä
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 rkl sokeria

Kauli filee kahden kelmun välissä ohueksi ja mausta suolalla sekä pippurilla kevyesti. Sivele päälle Musta Pekkaa sekä laita basilikan lehdet. Kääri rullalle. Keitä balsamicoa ja sokeria kattilassa noin kolme minuuttia. Tarjoile liha balsamico-siirapin kanssa.

Intialainen kasvis-curry

  • 1/4 paprika
  • 1/2 tlk papuja
  • 3 ananaskirsikkaa
  • yhden perunan kuoret
  • 4 cm purjo
  • 1 pieni sipuli
  • valkopippuria
  • kuminaa
  • currya
  • chiliä
  • sokeria
  • suolaa
  • jugurttia
  • minttua
  • 1 raaka keltuainen

Laita kuivalle pannulle mausteet ja anna paahtua hetki. Lisää öljy ja fresaa perunan kuoret, paprikat, sipulit, pavut sekä purjo ja anna hautua hetki. Lisää halkaistut ananaskirsikat lopussa ja tarjoile kananmunan keltuaisen ja minttujugurtin kanssa.

Kiwi-vaniljatorttu

  • 1 kiwi-hedelmä
  • 2 ananaskirsikkaa
  • murotaikinaa
  • vaniljakastiketta

Painele murotaikina annosvuokaan. Täytä leikatulla kiwihedelmällä, ananaskirsikalla sekä vaniljakastikkeella. Paista uunissa kypsäksi ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle