Japanin prinsessa Mako sai vihdoin luvan astella alttarille – häitä lykätty jo yli kahden vuoden ajan, taustalla erikoinen rahasotku

Japanin prinsessan Makon piti päästä naimisiin jo marraskuussa 2018, mutta häitä on lykätty sulhasen perheen rahasotkujen takia.

Japanissa riemuittiin, kun prinsessa Makon julkistettiin vuonna 2017 kihlautuneen yliopistossa jo vuonna 2012 tapaamansa Kei Komuron kanssa. Hääkellojen oli määrä soida jo marraskuussa 2018, mutta juhlia on nyt lykätty jo yli kahden vuoden ajan.

Lykkäys joutuu sulhasen äidin taloussotkuista, jotka nousivat japanilaislehdistössä esille kihlausuutisen jälkeen. Kohun seurauksena prinsessan vanhemmat ilmoittivat, etteivät tulevan avioliiton järjestelyt eivät voi edetä ennen kuin sulhasen äiti on selvittänyt rahasotkunsa.

Tällä viikolla 29-vuotiaan prinsessan isä kruununprinssi Akishino, joka tunnetaan myös nimellä Fumihito, antoi kuitenkin vihdoin siunauksensa tyttärensä avioliitolle.

Muun muassa New York Times ja Guardian kertoivat asian käyneen ilmi tällä viikolla, kun kruununprinssin 55-vuotissyntymäpäivänään 20. marraskuuta tekemä lausunto tuli julki.

– Jos se on se, mitä he todella tahtovat, on kyseessä asia, jota minun vanhempana täytyy kunnioittaa, kruununprinssi muotoili.

– Luulen kuitenkin, etteivät kaikki hyväksy sitä tai ole iloisia heidän puolestaan, hän kuitenkin lisäsi.

Guardianissa huomautetaan, että japanilaisten hyväksyntä liitolle on tärkeä, koska veronmaksajat maksavat tietyn rahasumman, jonka Mako saa avioiduttuaan ja jättäessään hovin.

Kruununprinssin mukaan Komuron perheen täytyy myös tehdä selvitys siitä, että prinsessan tulevan anopin rahasotkut on todella hoidettu.

Lehtitietojen mukaan Komuron äiti oli lainannut entiseltä miesystävältään 36 000 dollarin summan poikansa koulutusta varten, eikä ollut maksanut velkaansa takaisin. Seurauksena alkoi liikkua spekulaatioita siitä, oliko Komuro kiinnostunut prinsessan rahoista.

Avioliitto tietää toteutuessaan sitä, että prinsessa Mako joutuu luopumaan kuninkaallisesta tittelistään, sillä Kei Komurolla ei ole aatelistaustaa. Valtaistuimelle hänellä ei olisi ollut mahdollisuutta muutoinkaan, sillä Japanissa valta periytyy vain miehille.

Viime aikoina haasteena rakastavaisille on ollut myös etäsuhde, sillä Komuro on opiskellut viime vuodet New Yorkissa. Pari tutustui toisiinsa alun perin, kun he molemmat opiskelivat Tokion kristillisessä yliopistossa.

Lue myös:

    Uusimmat