Jaromir Jagr, 51, pelaa jälleen – valmentaja äityi ylisanoihin

Tshekkiläinen jääkiekkolegenda Jaromir Jagr on nykyään seuraomistaja, mutta kaukalossa mies viihtyy yhä. Keskiviikkona 51-vuotias Jagr pelasi tämän kauden ensimmäisen ottelunsa omistamansa ja puheenjohtamansa seuran Kladnon riveissä, ja NHL:n kaikkien aikojen toiseksi kovin pistemies teki sitä mitä on aina osannut: tehoja.

Jagr syötti Kladnon avausmaalin vierasottelussa Tshekin liigan kärkijoukkuetta Pardubicea vastaan. Jakub Strnadin osuma kavensi ottelun lukemiin 1–3, ja Kladno punnersi vielä tasoihin asti. Lopulta joukkue kuitenkin hävisi 3–4, ja se on sarjassa viimeistä edellisenä eli 13. sijalla.

Jagr pelasi 13 minuuttia ja 52 sekuntia ja keräsi syöttöpinnan ohella kaksi laukausta kohti maalia sekä yhden jäähyn. Plus/miinus-tilastoon ikinuori veteraani kirjasi kaksi plussaa.

Jagrin kauden avaus oli valmentaja Otakar Vejvodan mieleen.

– Hän on pelaaja, joka tekee muista pelaajista ympärilläänn parempia, Vejvoda sanoi Bleskin mukaan.

– Hän pelasi loistavasti, kuten odotimme. Hän pelasi paljon hyökkäyskolmanneksella.

Jagr on pelannut kasvattajaseurassaan Kladnossa sen jälkeen, kun huima NHL-ura päättyi vuoden 2017 lopussa. Viime kaudella hän pelasi Kladnossa 26 ottelua tehoin 5+9.

NHL:ssä Jagr pelasi 1 733 runkosarjapeliä ja keräsi 1 921 pistettä (766+1 155). Kaikkien aikojen tilastossa edellä on vain Wayne Gretzky 2 857 pisteellään. Jagr voitti urallaan kaksi Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsin riveissä.

Lue myös:

    Uusimmat