Jaromir Jagr, 52, räväytti – maalitili auki suomalaisten kustannuksella

Jääkiekon tshekkilegendalle Jaromir Jagrille ei löydy pysäyttäjää. Jagr avasi kauden maalitilinsä Tshekin pääsarjassa perjantai-iltana, kun hänen edustamansa Kladno kukisti kotonaan Sparta Prahan lukemin 4–2.

Jagrin kauden ensimmäinen täysosuma ylitti uutiskynnyksen Pohjois-Amerikassakin, kun ainakin TSN julkaisi videon 52-vuotiaan hyökkääjän taidokkaasta viimeistelystä. Jagr nosti kiekon rystypuolelta kohti Josef Korenarin vartioimaa maalia ja runnoi viimeistelemään tilanteen Sparta Prahan kenttäpelaajan estelyistä huolimatta.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Jagr vei ylivoimamaalillaan Kladnon 3–0-johtoon toisessa erässä, mutta Sparta Praha viritteli kiriä suomalaispuolustaja Valtteri Kemiläisen 1–3-kavennuksella kolmannessa erässä.

Suomalaishyökkääjät Jani Lajunen ja Miikka Salomäki pohjustivat vielä Sparta Prahan 2–3-kavennuksen, mutta Kladnon Eduards Tralmaks niittasi loppulukemat tyhjään maaliin 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Sparta Prahan suomalaiskolmikko ei ollut jäällä, kun Jagr teki ylivoimamaalinsa, joten he saivat ihastella suoritusta vaihtoaitiosta.

Ura pakettiin

Jagr aloitti ammattilaisuransa Tshekkoslovakian pääsarjassa kaudella 1988–89, joten käynnissä oleva kausi on hänelle 37:s ammattilaisena. Hän lähti NHL:ään 1990 ja saavutti Stanley Cupit Pittsburgh Penguinsissa vuosina 1991 ja 1992. Hän edusti NHL:ssä myös Washington Capitalsia, New York Rangersia, Philadelphia Flyersia, Dallas Starsia, Boston Bruinsia, New Jersey Devilsiä, Florida Panthersia ja Calgary Flamesia. Hän pelasi viimeisen NHL-ottelunsa kaudella 2017–18.

Jagr pelasi NHL:ssä 1 733 runkosarjaottelua ja summasi pisteet 766+1155=1921. Hän on sarjan kaikkien aikojen pistepörssissä toisena Wayne Gretzkyn (894+1963=2857) jälkeen. Maalipörssissä Jagrin edellä ovat Gretzky (894), yhä uraansa taalajäillä jatkava Aleksandr Ovetshkin (853) ja Gordie Howe (801). Syöttöpistetilastossa Jagr on viidentenä Gretzkyn (1963), Ron Francisin (1249), Mark Messierin (1193) ja Ray Bourquen (1169) jälkeen.

Jagr kertoi Athleticille torstaina puhelimitse, että hänen aikomuksenaan on ripustaa luistimet naulaan tämän kauden jälkeen.

Kauden kahden ensimmäisen ottelun perusteella hän pysyy edelleen hyvin mukana pelissä Tshekin pääsarjassa. Avausottelu Pardubicea vastaan päättyi Kladnon 1–5-tappioon, mutta pelihommien lisäksi Kladnon omistajiin lukeutuva Jagr avasi jo siinä pelissä pistetilinsä, kun hän nappasi yhden syöttöpisteen.

Lue myös:

    Uusimmat