Jesse Puljujärvi jysäytti hattutempun – kerää ylistystä

Jesse Puljujärvi taituroi Pittsburgh Penguinsille näyttävän hattutempun harjoituskauden avausottelussa Buffalo Sabresia vastaan sunnuntain vastaisena yönä. 26-vuotias suomalaishyökkääjä keräsi kehuja Penguinsin päävalmentajalta Sabresin 7–3-voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

Puljujärvi, joka teki helmikuussa Penguinsin kanssa kaksivuotisen NHL-sopimuksen, aloitti maalitehtailunsa heti pelin alussa. Puljujärvi ohjasi kiekon Sabres-vahti Ukko-Pekka Luukkosen selän taakse, kun pelikellossa oli vasta reilu minuutti. Ylivoimalla syntyneen osuman toisena syöttäjänä toimi suomalaishyökkääjä Ville Koivunen.

Kolmannessa erässä reppu heilui kahdesti lisää. Toinen osuma syntyi jälleen ylivoimalla, kun Puljujärvi ampaisi vauhtiin ja veivasi kiekon näyttävästi sisään. Vain hetkeä myöhemmin Kärppien entinen tähtihyökkääjä latasi voimakkaan rannelaukauksen Luukkosen selän taakse sinetöidäkseen hattutemppunsa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

"Hän on paljon vahvempi"

Puljujärvi joutui viime vuoden harjoituskaudella leikkauttamaan kummankin lonkkansa, mikä johti uuvuttavaan kuntoutusprosessiin ja noin puolen vuoden taukoon kaukalosta. Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan onkin ylpeä Puljujärven ottamista askelista ja pääsystä tähän pisteeseen.

– Tuollaisesta loukkaantumisesta ei ole helppo palata. Hän teki erittäin kovasti töitä päästäkseen viime vuoden tasolleen. Minusta hän on paljon vahvempi, Sullivan sanoi Penguinsin nettisivuilla.

– Jo hänen luistelunsa, ja kykynsä ylläpitää sen tasoa joka vaihdossa tai harjoituksissa... Hän näyttää vahvemmalta minulle ja tämä harjoituskausi tulee vain auttamaan häntä. Mitä kauemmas hän pääsee siitä kuntoutusjaksosta, sen parempi.

Jokiharju myös vireessä

Sabresin saksalaishyökkääjä John-Jason Peterkan onnistui ottelussa hattutempussa Puljujärven tapaan. 25-vuotias suomalaispuolustaja Henri Jokiharju syötti osumista kaksi, minkä lisäksi hän onnistui itsekin maalinteossa toisessa erässä.

Ilta ei valitettavasti ollut henkilökohtaisella tasolla yhtä onnistunut Penguinsin maalilla aloittaneelle Joel Blomqvistille. 22-vuotias suomalaisvahti otettiin pois tolppien välistä kuuden takaiskuosuman jälkeen.

Uusi NHL-kausi käynnistyy lokakuussa. Penguins pelaa ensimmäisen ottelunsa New York Rangersia vastaan 10. lokakuuta, kun taas Buffalo Sabres kohtaa New Jersey Devilsin 4. ja 5. lokakuuta Prahassa.

Lue myös:

    Uusimmat