Jesse Puljujärvi komeilee tilaston kärjessä – NHL-valmentajalta suitsutusta suomalaiselle

Jesse Puljujärvi syötti Lars Ellerin maalin 0:26
Jesse Puljujärvi syötti maalin Montrealia vastaan.

Jesse Puljujärvi on pelannut kolmessa Pittsburghin neljästä kauden NHL-pelistä, ja tilastot tukevat Puljujärven onnistumista niissä. Valmentajalta sataa kehuja, mutta suomalainen joutuu koko ajan jännittämään pelipaikkansa puolesta. 

– Se on vaikeaa, mutta mitä voi tehdä. Olen tehnyt parhaani joka päivä ja yrittänyt näyttää, että voin olla hyvä pelaaja, Puljujärvi on kommentoinut tilannettaan Pittsburgh DK Sportsin mukaan.

Päävalmentaja Mike Sullivan on kehunut suomalaista läpi alkukauden, mutta silti "Pulju" joutui sivuun Penguinsin kauden kolmannesta ottelusta Torontoa vastaan. Sullivan kuvasi päätöstä vaikeaksi.

– Hän on pelannut äärimmäisen hyvin, enkä halua päätöksen murentavan hänen edistystään. Jesse ansaitsee paljon kehuja. Hän on työskennellyt paljon päästäkseen siihen tilanteeseen, missä on nyt. Hän teki kovaa töitä harjoituskaudella ja on tärkeää, että hän kehittää kokonaisvaltaista peliään, Sullivan kommentoi.

Valmentajan viesti suomalaiselle on, että hänen pitää huolehtia siitä, mitä pystyy, eli jättää murehtiminen pelaajavalinnoista muille.

– En sano, että hänen pitää olla samaa mieltä kanssani, mutta toivon, että hän kunnioittaa päätöstäni. Olen selittänyt hänelle syyt, ja kun hän saa paikan kokoonpanossa, hänellä on mahdollisuus ottaa paras irti, Sullivan sanoo.

Puljujärvi on myös koettanut toimia ohjeiden mukaan.

– He tekevät päätökset pelaavista pelaajista, mutta minä menen vain eteenpäin ja yritän olla positiivinen joka päivä. Kun saan mahdollisuuden, olen valmis.

DK Sportsin toimittaja Taylor Haasen mukaan Puljujärvi todella tekee kaikkensa ollaakseen valmis. 

– Sunnuntaina hän tuli jäältä pois vasta, kun oli aivan pakko. Hänellä on edelleen tavallinen iloinen asenne jäällä ja sen ulkopuolella, eikä hän näytä olevan masentunut päätöksestä, Haase kirjoittaa.

Puljujärvi pelasi penkityksen jälkeen vahvasti Pittsburghin 6–4-voittoon päättyneessä Montreal-ottelussa. Hän saalisti syöttöpisteen ja nosti kauden pistemääränsä kahteen (0+2). Maalisyötön voit katsoa jutun ylälaidan videolta.

Tilaston kärjessä

Puljujärven kohdalla tilanne näyttää valmentajan positiivisten kommenttien lisäksi hyävvltä myös tilastojen valossa. Suomalainen on nimittäin kärjessä joukkueensa SAT-prosenttitilastossa. 

  1. Jesse Puljujärvi 63,9%
  2. Kris Letang 62,3%
  3. Rickard Rakell 62,2%
  4. Bryan Rust 59%
  5. Cody Galss 59%

SAT%-tilasto mittaa pelaajan laukausyrityksiä vastustajan maalia kohti verrattuna omaa maalia kohti päästettyihin laukaisuyrityksiin.

Pittsburgh pelaa seuraavan ottelunsa ensi yönä Buffalo Sabresia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat