Jesse Puljujärvestä huima julistus – NHL-menestysluotsi jakoi mehukkaan kommentin suomalaisesta

Jesse Puljujärvi – ”yksi parhaista yllätyksistä”.

Näin otsikoi NHL-seura Pittsburgh Penguins omilla verkkosivuillaan, kun se perkaa tulikuuman suomalaishyökkääjänsä tilannetta.

Jesse Puljujärvi, 26, säväytti aiemmin tällä viikolla, kun hän nakutti tehot 1+2 harjoitusottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Puljujärvi ihastutti Penguinsin faneja muun muassa komealla läpiajomaalillaan.

– Olen yrittänyt vain laittaa parastani pöytään, Puljujärvi toteaa Penguinsin verkkosivuilla.

Puljujärvi avasi harjoituskauden tehokkaasti, kun hän iski heti ensimmäisessä ottelussa hattutempun Buffalo Sabresin nuottaan. Puljujärvi nakutti lopulta neljässä harjoitusottelussa tehot 4+4=8.

Suomalainen ei kerää kehuja pelkästään tehoilustaan. Penguinsin menestysvalmentaja Mike Sullivan jakoi kovan julistuksen Puljujärvestä.

Sullivanin mukaan suomalaishyökkääjä on ollut Penguinsin harjoitusleirin ”suurimpia yllättäjiä”.

– Hän on tehnyt merkittävän vaikutuksen koko meidän ryhmäämme, Sullivan ylistää.

– Hän on kiehtova pelaaja meidän kannaltamme, koska meillä ei ole hirveästi tuollaisia juttuja ja piirteitä, joita hän tuo meidän arkeemme. Hän tuo kokoa, ulottuvuutta ja fyysisiä elementtejä, joiden myötä meitä vastaan on vaikeampaa pelata.

– Hän on myös osoittanut sen, että hän pystyy viimeistelemään. Tuo läpiajomaali, minkä hän teki, oli ihan maailmanluokan suoritus. Jos hän pystyy tuottamaan, jos hän tuo hyviä asioita meidän karvauspelaamiseemme ja jos hän on luotettava puolustussuunnassa… puhutaan ihan huikeasta mahdollisuudesta, Sullivan mehustelee suomalaisen kohdalla.

Sullivan on NHL:n kolminkertainen mestarivalmentaja. Hänet nimettiin Pittsburgh Penguinsin päävalmentajaksi kesken kauden 2015–16.

Sullivanin suojatti Puljujärvi kävi viime kesänä isossa leikkauksessa. Puljujärven molemmat lonkat leikattiin, minkä myötä hän joutui usean kuukauden mittaiselle sairaslomalle.

– Tiedän, että tuollaisen jälkeen kuntoutus saattaa kestää jopa yli vuoden ajan. Hän oli loistokunnossa, kun hän tuli nyt harjoitusleirille. Hänen luistelunsa on mennyt parempaan suuntaan ja hän on saanut siihen lisää voimaa mukaan. Hän on myös nopeampi, kun hän lähtee paikoiltaan liikkeelle, Penguinsin päävalmentaja Sullivan kuvailee.

– Ehkä tähän kaikkeen voi suhtautua ylpeydellä. Mennyt vuosi on ollut erittäin raskas. Koko urani meinasi olla katkolla. Sain toisen mahdollisuuden ja olen tehnyt sen eteen paljon töitä. Minun täytyy nyt vain näyttää, että olen hyvä pelaaja, Puljujärvi kommentoi.

Penguins aloittaa kautensa Suomen aikaan torstain vastaisena yönä, kun se kohtaa kotiottelussa New York Rangersin. 

Lue myös:

    Uusimmat