Kansainvälinen hiihtoliitto FIS aikoo keskustella norjalaishiihtäjä Therese Johaugin saamasta kilpailukiellosta keskiviikon kokouksessaan, kertoo FIS:n puheenjohtaja Gian Franco Kasper.
Johaug sai Norjan urheilun keskusliitolta viime viikolla 13 kuukauden mittaisen pannan dopingkärystään, mikä tarkoittaa, että hän on vapaa osallistumaan olympialaisiin keväällä 2018.
Asia ei kuitenkaan ole välttämättä loppuunkäsitelty, sillä eri tahoilla on vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin. Vallalla onkin käsitys, että FIS tai Kansainvälinen antodopingtoimisto Wada ei niele Johaugin pannaa, sillä anabolisesta steroidista tulee normaalisti vähintään kahden vuoden panna.
– Sekä FIS:llä että Wadalla on mahdollisuus valittaa tuomiosta. Se, mitä päätämme tehdä, riippuu monesta asiasta, mutta keskustelemme tästä kokouksessamme keskiviikkona, FIS-pomo Kasper toteaa NTB:lle.
– En voi puhua asiasta paljoa tällä hetkellä. Teemme tiivistä yhteistyötä Wadan kanssa, ja on selvää, että otamme asian erittäin vakavasti, Kasper jatkaa.
FIS-pomo Kasper järkytti Johaugin leirin puheillaan viime lokakuussa, kun hän kertoi avoimesti epäilevänsä norjalaistähden selityksiä dopingkärystä.
– Lääketieteen asiantuntijat päättävät siitä, mutta minulla on epäilykseni, sveitsiläinen kommentoi tuolloin norjalaiselle Dagbladetille.
Hän myös vaati Johaugille tuntuvaa rangaistusta, sillä kyseessä oli anabolinen steroidi.
– En ole nähnyt todisteita, mutta normaalisti syyllinen saa neljän vuoden kilpailukiellon. Siitä ei ole epäilystäkään, Kasper perusteli kantaansa.
Lähde: NRK