John Travolta muisteli kuolemanläheistä hetkeään lentokoneessa, mikä inspiroi The Shepherd -elokuvan tekemiseen

Näyttelijä John Travolta näyttelee ja toimii vastaavana tuottaja The Shepherd -elokuvassa. Hän kävi oikeassa elämässä lähellä kuolemaa perheensä kanssa yksityislentokoneessa.

Näyttelijä John Travolta, 69, kertoi, että hänet inspiroi uuden The Shepherd -elokuvan tekemiseen kuolemaa lähellä oleva kokemus, jonka hän itse koki äskettäin. Elokuva on sovitettu Frederick Forsythin vuoden 1975 romaanista.

BBC:n mukaan Travolta kertoi Lontoossa yleisölle kokemuksestaan. 

– Projektin pääasia on, että koin itse asiassa täydellisen sähkövian, en Vampire-elokuvassa, vaan yksityislentokoneessa Washington DC:n yllä, joka sai minut lukemaan kirjan. Joten, kun luin kirjan, se resonoi enemmän tämän henkilökohtaisen kokemuksen vuoksi. Tiesin, miltä tuntui uskoa, että kuolet, koska minulla oli kaksi hyvää suihkumoottoria, mutta minulla ei ollut instrumentteja, ei sähköä, ei mitään, Travolta kertoi. 

Travolta jatkoi, että elokuvan poika (näyttelijä Ben Radcliffe) todella vangitsi epätoivon sillä hetkellä, kun luulee kuolevansa. Hän on kokenut samanlaista epätoivoa tuolloin lentokoneessa. 

– Minulla oli perheeni kyydissä ja sanoin: "Tässä se on, en voi uskoa, että kuolen tässä koneessa”. Ja sitten kuin ihmeen kautta laskeuduimme alemmas, näin Washington DC -monumentille ja huomasin, että Washingtonin kansallinen lentokenttä oli aivan sen vieressä, ja tein laskun. Joten luen tätä kirjaa sanoen: "Olen elänyt tämän”, Travolta kertoi. 

Elokuva kertoo jouluaattona kotiin matkalla olevasta hävittäjälentäjästä, joka eksyy kesken lennon veden yllä ja tarvitsee ihmeen laskeutuakseen turvallisesti.

Voit katsoa The Shepherd -elokuvan trailerin alta.

Travolta haaveili ensimmäisen kerran kirjan muokkaamisesta kolmekymmentä vuotta sitten, kun hän oli nuoren lentäjän roolissa, joka kohtaa vaikeuksia.

– Olin tarpeeksi nuori silloin, että olisin voinut olla siinä roolissa. Mutta minun piti odottaa 30 vuotta voidakseni näytellä paimentajaa, hän kertoi. 

Elokuva kuvattiin pääosin Isossa-Britanniassa. Travolta on Radcliffen kanssa sen pääosissa, mutta toimii myös vastaavana tuottajana. Elokuva julkaistiin elokuussa 2023 ja sen on ohjannut ja käsikirjoittanut Iain Softley.

Lähde: Deadline

Lue myös:

    Uusimmat