Samuel L. Jacksonilla on edelleen ikoninen Pulp Fiction -kohtaus hallussa – kulttielokuva 30 vuotta!

Kulttimaineeseen noussut elokuva Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta täytti 30 vuotta 14. lokakuuta. Elokuvan yksi päätähti näyttelijä Samuel L. Jackson teki yhdestä elokuvan legendaarisesta kohtauksesta uusintaotoksen. 

Kolmekymmentä vuotta sitten 14. lokakuuta 1994 elokuva Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta saapui elokuvateattereihin Yhdysvalloissa. Pulp Fiction kertoo kahdesta palkkamurhaajasta, joita Samuel L. Jackson ja John Travolta  esittävät, ja siitä, miten heidän tekonsa risteävät Los Angelesin rikollisessa alamaailmassa.

Kulttimaineeseen nousseen elokuvan on ohjannutQuentin Tarantino, ja hän käsikirjoittanut sen yhdessä Roger Avaryn kanssa. 

Tarantinon mestariteos teki kolmesta elokuvan näyttelijästä tähtiä, eli Jacksonista, Uma Thurmanista ja Tarantinosta itsestään. Elokuva aloitti myös Travoltan comebackin. 

Tarantino ja Avary voittivat elokuvasta parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin, ja teos oli ehdolla myös parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan miespääosan (Travolta), parhaan miessivuosan (Jackson) ja parhaan naissivuosan (Thurman) kategorioissa.

Elokuvan tuottaja Lawrence Bender kertoi New York Postille, että käsikirjoitus tuntui erilaiselta ja uraauurtavalta. Hän viittasi siihen, miten useimmat elokuvat olivat tuohon aikaan rakenteeltaan tietynlaisen kaavan mukaisia. Pulp Fiction poikkesi siitä kaavasta, koska tarina kerrotaan epäloogisessa järjestyksessä, ja useat hahmot, jotka eivät näennäisesti liity toisiinsa, sekaantuvat lopulta toisiinsa.

– Kun Quentin kirjoitti tämän, se selvästi rikkoo kaikkia sääntöjä. Säännöt on tehty rikottaviksi, Bender kertoi. 

Elokuvan tähdistä Jackson jakoi Instagramissa elokuvan vuosipäivänä videon, jossa hän lausuu Raamatun jakeen yhdestä elokuvan ikonisimmista kohtauksista. Elokuvassa Jacksonin esittämä Jules lausuu kohdan sen jälkeen, kun hän ja Vincent (Travolta) saapuvat asunnolle hakemaan rikollispomo Marsellus Wallacen (Ving Rhames) salkkua liikekumppani Brettiltä ja tämän ystäviltä. Kohtaus päättyy veriseen sotkuun, kun Jules moittii Brettiä tämän yrityksistä pettää pomo.

Jos julkaisu ei nät, voit katsoa sen tästä.

– Hallitsen tämän edelleen! Ezekiel 25:17. Hyvää Pulp Fictionin 30-vuotissyntymäpäivää, Jackson kirjoitti. 

Sisältövaroitus: kohtaus sisältää väkivaltaa. Alta voit katsoa kyseessä olevan kohtauksen. 

Lue myös:

    Uusimmat