Joko törmäsit näihin kuviin Facebookissa? Uusi sovellus järjetön hitti – mutta mitä se tekee kuvillasi?

Joko olet törmännyt viimeisimpään sovellusvillitykseen? Aiheesta uutisoinut Ilta-Sanomat huomauttaa, ettei käyttäjä oikeastaan voi tietää, mihin hänen kuvansa sovelluksesta päätyy.

Sinun kasvosi vanhoina, nuorina, vastakkaisena sukupuolena. Hymyilet, vaikket olisi hymyillyt! Joko olet törmännyt viimeisimpään sovellusvillitykseen?

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

FaceApp-sovellus muokkaa käyttäjän kasvokuvasta neljä eri versiota. Yhtiö mainostaa kehittäneensä "uudenlaisen teknologian", joka osaa muokata kenen tahansa kasvoista uusia versioita samalla, kun kuva pysyy realistisen näköisenä.

Samantapaisia sovelluksia on maailmalla käytössä useita: esimerkiksi kiinalainen Meitu tekee käyttäjänsä ihosta virheettömän sumentamalla sitä. FaceApp ei yhtiön mukaan kuitenkaan luota filttereihin, vaan opettelee "ymmärtämään" kuvaa ja sitten muokkaa sitä.

– Pääasiallinen ero (muihin) on fotorealismi. Kun käytät filtteriä, kuva on silti oma kuvasi. Muut sovellukset tahallisesti muuttavat kuvaa tavalla, joka on viihdyttävä, muttei enää oikea kuva. Me uskomme, että nämä viihdyttävät efektit ovat alttiita trendeille, mutta fotorealismi on ajatonta, toimitusjohtaja Yaroslav Goncharov kuvasi TechCrunch-lehdelle.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Sovelluksen on tehnyt pietarilainen firma Wireless Lab. Jotta kuvaa voi muokata, se täytyy ladata sovellukseen; sovellus lataa kuvat puhelimesta yhtiön palvelimille. Aiheesta uutisoinut Ilta-Sanomat huomauttaa, ettei käyttäjä oikeastaan voi tietää, mihin hänen kuvansa palvelimelta päätyy.

Yleensä sovelluksilla on yksityiskohtainen tietosuojakäytäntö, jossa kerrotaan, mitä käyttäjän sovellukseen lataamille kuville tapahtuu. FaceAppilta tämä kuitenkin puuttuu.

The Verge-sivuston mukaan Goncharov on vahvistanut, että kuvat poistetaan palvelimilta "hieman lataamisen jälkeen". Mies myös huomauttaa, ettei FaceApp pyydä käyttäjältä kaikenlaisia lupia, kuten lupaa seurata käyttäjänsä GPS-käyttöä.


Lähteet: IS.fiThe Verge,  Techcrunch.com

***


Lue myös:

    Uusimmat