Jorma Uotinen ei ole sukunsa ainoa rohkea vaikuttaja: "Tässä on kyllä jo sulateltavaa"

Mitä Jorma Uotisen sukupuusta paljastuu? 1:40
Katso videolta mitä Jorma Uotisen sukupuusta paljastuu!

Jorma Uotisen sukujuuret vievät Sukuni salat -ohjelmassa suorassa isälinjassa suoraan Savon sydämeen. 

Sukuni salat -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tanssitaiteilija Jorma Uotinen sukeltaa tutkimaan esivanhempiensa vaikuttavia juuria. Suvusta löytyykin poikkeuksellista tarmoa ja tahtoa, joka siivittää sukua säädystä toiseen. 

Uotinen kertoo kasvaneensa lapsuutensa Porissa äitinsä ja siskonsa kanssa. Hän menetti isänsä ollessaan vain 3-vuotias. Taiteilijan esi-isien juuret vievät suorassa linjassa Savon sydämeen, Kuopioon, joka on Uotiselle tuttu paikka työnsä puolesta. 

Yksi esi-isistä on 1500-luvulla syntynyt Lauri Kauhanen, joka oli ammatiltaan kirkkoherra. Tuona aikana kirkkoherra oli erittäin arvostettu, julkisuuden henkilöön verrattava henkilö, jonka kaikki tunsivat. Työnsä puolesta esi-isä Kauhanen oli myös erittäin läheinen Ruotsin kuningas Kustaa Vaasan kanssa. 

– Äärimmäisen kiinnostavaa löytää tämmöinen julkkis 1500-luvulta, koska minähän kuvittelin, että eihän minun suvusta voi löytää kun murhaajia ja viinanpolttajia, Uotinen letkauttaa. 

Jaksossa sukupuusta löytyy vielä lisää oman aikansa vaikuttavia henkilöitä. Uotiselle näytetään kopiota Kuopion maaseurakunnan kastettujen luettelosta, jossa yhdellä sukupuusta haarautuvalla oksalla komeilee nimi Katariina I, joka paljastuu Venäjän keisarinnaksi. 

– Tsissus, tässä on kyllä jo sulateltavaa. Se oli hyvin vaikuttavaa, vahva ja väkevä, Uotinen kommentoi. 

Jaksossa yllätykset eivät suinkaan lopu, vaan lisää juuria penkoessa Uotisen historiasta löytyy muitakin mielenkiintoisia kytköksiä ja tarinoita. 

Sukuni salat MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 12. syyskuuta kello 21 alkaen. MTV Katsomo+ -tilauksella seuraava jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat