Jose Mourinho ajettiin ulos: pelin jälkeen alkoi tuttu show

Turkkilainen Fenerbahce pelasi torstai-iltana 1–1-kotitasapelin Manchester Unitedia vastaan Eurooppa-liigan liigavaiheessa. Kotijoukkueen päävalmentaja Jose Mourinho intoutui niin ikään tuttuun näytelmään.

Christian Eriksen vei Unitedin 1–0-johtoon vartin pelin jälkeen. Toisen puoliajan alussa marokkolainen Youssef En Nesyri iski tasoituksen.

Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Fenerbahcen päävalmentaja Jose Mourinho katseli sivurajalla punaista korttia. Pelin jälkeen nähtiin ja kuultiin hyvin mourinhomaisia eleitä. 

Portugalilainen onnitteli lehdistötilaisuudessa sarkastiseen sävyyn ranskalaiserotuomari Clement Turpinia kutsuen tätä yhdeksi maailman parhaista tuomareista.

– Tuomari kertoi minulle jotakin uskomatonta. Hän väitti nähneensä rangaistusalueen tapahtumat samaan aikaan kun seurasi toimintaani sivurajalla, Mourinho sanoi TNT Sportsille.

– Onnittelen häntä, koska hän on yksinkertaisesti uskomaton. Ottelun aikana, 160 kilometrin tuntivauhdissa, hänellä oli yksi silmä rangaistusalueella ja yksi minun käytöksessäni penkillä. Tämän johdosta hän on yksi maailman parhaista tuomareista maailmassa.

Mourinho ylisti, tässä tapauksessa puolestaan ilmeisen aidosti, oman joukkueensa esitystä ja kutsui Fenerbahcea paremmaksi joukkueeksi.

– Pelasimme upeasti. Jos pelaamme näin Turkin liigassa, tuhoamme kaikki, koska tietysti pelasimme nyt joukkuetta vastaan, joka on aivan eri luokkaa meihin verrattuna.

– Tunnen englantilaisen median. He sanovat nyt, että United ei pelannut hyvin, mutta mielestäni olisi reilumpaa silti sanoa meidän pelanneen poikkeuksellisen hyvin ja olleen tänään parempi joukkue. Hyvä tulos Manchester Unitedille, lausui brittijätistä vuonna 2018 potkut saanut Mourinho.

United-käskijä Erik ten Hag oli pettynyt tulokseen, jonka myötä seura on voittanut viimeisestä 11 europelistään yhden.

– Luonnollisesti, kun siirryt johtoon, tasapeliin ei pitäisi päätyä. Meillä oli mahdollisuutemme tehdä toinen maali. Olen pettynyt, ettemme voittaneet.

– Fenerbahce on hyvä joukkue, jolla on hyvä manageri. Tämä ei ole piste huonolta joukkueelta. Mutta me haluamme voittaa. Haluamme voittaa jokaisen pelin, Ten Hag linjasi.

Fenerbahce on kahden tasapelin ja voiton myötä Eurooppa-liigan sarjataulukossa 14:s. Manchester United kolmen tasapelin jälkeen sijalla 21.

Lue myös:

    Uusimmat