Joukko Afrikan maiden johtajia osallistuu Pekingissä Kiina-Afrikka-foorumiin

Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa tapasi saapumispäivänään Kiinan presidentin Xi Jinpingin.

Yli kymmenen Afrikan maan johtajan ja delegaation odotetaan osallistuvan tällä viikolla Kiina-Afrikka-foorumiin, joka Kiinan mukaan on sen suurin diplomaattinen tapahtuma koronapandemian jälkeen. Tapahtuma alkaa keskiviikkona.

Kiina on lähettänyt satojatuhansia työntekijöitä Afrikkaan rakentamaan megaprojekteja hyödyntäen samalla maanosan valtavia luonnonvaroja, muun muassa kuparia, kultaa ja litiumia.

Kiinan antamilla suurilla lainoilla on rahoitettu infrastruktuuria, mutta samalla ne ovat herättäneet kiistoja kuormittamalla maita valtavilla veloilla.

Kiina on Afrikan suurin kauppakumppani, ja niiden kahdenvälinen kauppa oli tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla lähes 168 miljardia dollaria, kertoi Kiinan valtiollinen media.

Joukossa Etelä-Afrikan presidentti

Pekingin tapahtumassa on mukana muun muassa Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa, joka saapui Pekingiin varhain maanantaina paikallista aikaa neljän päivän vierailulle. Sen aikana hän käy myös korkeasta teknologiastaan tunnetussa Shenzhenin kaupungissa Kiinan eteläosassa.

Etelä-Afrikan presidentin toimiston mukaan Kiinan ja Etelä-Afrikan välinen kauppa kohosi viime vuonna lähes 39 miljardiin dollariin.

Ramaphosa tapasi Kiinan presidentin Xi Jinpingin maanantaina, kertoi Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua.

Kiinan ja Etelä-Afrikan odotetaan allekirjoittavan useita sopimuksia, joissa keskitytään Ramaphosan toimiston mukaan taloudellisen yhteistyön tehostamiseen ja teknisen yhteistyön toteuttamiseen.

 

Lue myös:

    Uusimmat