Joulusardiinit

Julkaistu 09.04.2001 17:21(Päivitetty 10.02.2005 11:35)

Tämä mainio sardiiniherkku sopii tarjottavaksi alkupaloina glögin kanssa. Näissä kaloissa on joulun makuja. Pinjansiemen-rusinasardiinit valmistuvat hetkessä lämpimiksi suupaloiksi ja maistuvat vielä kylmänäkin leivän päällä.

kolme sardiinia

kolme sardiinia

Pinjansiemen-rusinasardiinit (2 hengelle)

  • 2 purkkia sardiineja
  • oliiviöljyä
  • 3 rkl rusinoita
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Laita rusinat kylmään veteen, jotta ne turpoavat ja tulevat pehmeiksi. Asettele sardiinit limittäin vuokaan. Kaada päälle hiukan oliiviöljyä. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurirouhetta.

Jauha tehosekoittimessa pinjansiemenet ja liotetut rusinat. Lisää sokeria. Älä jauha massaa liian soseeksi. Peitä sardiinit massalla. Kypsennä uunissa n. 15 minuuttia 180-200 asteessa.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle