Journalistiliitto: Osa perussuomalaisten ja kokoomuksen poliitikoista maalittanut Iltalehden toimittajaa – Kokoomus ja Journalistiliitto keskustelivat

Journalistiliiton mukaan osa perussuomalaisten ja kokoomuksen poliitikoista maalittaa Iltalehden toimittajaa.

Pääministeripuolue kokoomuksen edustaja keskusteli tiistaina Journalistiliiton kanssa maalittamisesta, kertoi Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Journalistiliitto sanoi maanantaina Twitterissä, että osa perussuomalaisten ja kokoomuksen poliitikoista on maalittanut Iltalehden toimittajaa. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen sanoi Ylellä, että aikoo selvittää asiaa tarkemmin Journalistiliiton kanssa.

STT ei tavoittanut kokoomusta kommentoimaan keskustelua.

Aho kertoo, että Journalistiliitto viittasi tviitissään yhteen kokoomuspoliitikkoon.

–  Meillä on tiedossa Tere Sammallahti, sanoo Aho STT:lle.

Sammallahti on kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja.

–  IS levittää valheita ministerien äänestyspäätöksistä, Yle tunkee sisäministerille sanoja suuhun, IL:n toimittaja levittää huhuja ministerien natsitaustoista, kansanedustaja ulos festareilta poliittisista syistä. Hullua on ja hullummaksi menee. Porvarihallitus, pysykää lujana, kirjoitti Sammallahti Twitterissä sunnuntaina.

Sammallahti ei tiistaina kommentoinut tviittailujaan STT:lle.

Orpo puhui lehdistönvapaudesta

Ahon mukaan Journalistiliitto pyrki tviitillään kuvaamaan, että maalitus on ongelma. Hallituspuolueiden pitäisi siten katsoa erittäin huolellisesti, ettei niiden joukoissa ole henkilöitä, jotka maalittavat tai osallistuvat maalittamiseen.

–  On hyvä huomata, että Petteri Orpo on ihan julkisesti ilmaissut, että kunnioittaa lehdistönvapautta.

Pääministeri Orpo (kok.) nosti tiistaina hallituksen neuvottelujen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa esiin sananvapauden ja lehdistönvapauden teemoja.

–  Meillä on lehdistönvapaus, joka on pyhä, sanoi Orpo.

Aho kertoo, ettei perussuomalaisista ole oltu yhteydessä Journalistiliittoon. Perussuomalaisista maalittamisessa oli Ahon mukaan mukana useampia johtavia poliitikkoja.

Myös Kansainvälinen lehdistöinstituutti (IPI) otti tapaukseen kantaa ja tuomitsi tviitissään Iltalehden toimittajaan kohdistetut uhkaukset väkivallasta. Wienissä toimiva sananvapautta ja journalismin riippumattomuutta puolustava järjestö yhdistää 120 maan päätoimittajia, kustantajia ja johtavia toimittajia.

Lue myös:

    Uusimmat