Joutuuko Pekka Haavisto taktisen äänestämisen uhriksi toisella kierroksella? Näin hän itse vastaa

MTV:n Kohti Linnaa -tentissä presidenttiehdokas Pekka Haavisto kertoo, miten aikoo vakuuttaa muiden puolueiden äänestäjät.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen jäljiltä Pekka Haavistolle (vihr., valitsijayhdistys) ja Alexander Stubbille (kok.) on tarjolla suuri määrä potentiaalisia ääniä.

Miten aiotte saada perussuomalaiset ja keskustalaiset äänestämään vihreää poliitikkoa, Pekka Haavisto?

Haavisto aloittaa vastauksensa totealla, että valitsijayhdistyksen kannattajakortteja kerättäessä hänen taakseen tuli laaja kirjo eri puoluetaustoja. Yhteydenottoja eri puoluetaustoista on tullut myös toisen kierroksen taiston alettua.

– Siellä on myös sellaisia äänestäjiä, jotka ovat äänestäneet Olli Rehniä ja Jussi Halla-ahoa ja ovat siirtymässä taakseni. Katsotaan, miten käy. Uskon, että käy hyvin, Haavisto sanoo.

Taktista äänestämistä?

Haaviston on sanottu hyötyneen niin sanotusta taktisesta äänestämisestä ensimmäisellä kierroksella, kun osa vasemmistolaidan äänestäjistä asettui hänen taakseen. Tällä yritettiin estää etenkin Jussi Halla-ahon (ps.) pääsy toiselle kierrokselle.

Toisella kierroksella asetelma on eri. Nyt vuorostaan monen keskustan ja perussuomalaisen äänestäjän uskotaan asettuvan Stubbin taakse ja ennen kaikkea Haavistoa vastaan.

Joudutteko te itse taktisen äänestämisen kohteeksi?

– En oikeastaan koskaan ajattele, että äänestäminen olisi taktista. Ihmiset miettivät ensin, keitä haluavat nähdä toisella kierroksella ja sen jälkeen, kenet haluavat nähdä tasavallan presidenttinä. 

– Valta on nyt äänestäjillä, Haavisto sanoo.

Presidentinvaalit: Kohti Linnaa kello 21

MTV Uutisten Eeva Lehtimäki kohtaa molemmat toisen kierroksen ehdokkaat Presidentinvaalit: Kohti Linnaa -tentissä keskiviikkona 31.1. kello 21 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat