Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Elina Grundström kiistää väitteet, että hänen aikakaudellaan työnhakijalta oltaisiin evätty pesti perhetilanteeseen perustuen. Lisäksi Grundström pitää väitteitä JSN:n kokousten huonosta ilmapiiristä liioiteltuina.
JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström kiistää Helsingin Sanomien väitteet siitä, että työnhakijan perhetilanne olisi estänyt työnsaannin neuvostossa.
– Väite ei pidä paikkaansa. En ole koskaan sanonut näin kenellekään, Grundström kommentoi.
Neuvoston puheenjohtajan mukaan Helsingin Sanomien haastattelema työnhakija on tilanteessa siteerannut käytyjä keskusteluja virheellisesti. Grundström sanoo, ettei ole puhunut ansioluettelon osalta “erehdyttämisestä”, kuten lehden siteerauksessa sanotaan.
LUE MYÖS:
– Olen itse hoitanut vaativia töitä pikkulasten äitinä niin, että mieheni on ollut pitkiä jaksoja ulkomailla, enkä pidä lapsia esteenä työtehtävien hyvälle hoitamiselle.
Grundström sanoo kysyneensä syitä ansioluettelossa olleisiin ajallisiin aukkoihin. Perhevapaiden hän sanoo olevan hyväksyttävä ja myönteinen syy aukoille ansioluettelossa.
"Pyydän anteeksi aiheuttamaani pahoinvointia"
Tuoreiden väitteiden lisäksi Grundströmiä on syytetty hiljattain myös vaikuttamisesta negatiivisesti JSN:n toimiston ilmapiiriin. Suomen Kuvalehden mukaan hänen aikakaudellaan toimiston ilmapiiri olisi “jäätynyt muutamassa kuukaudessa”.
Grundströmin mukaan aikaan, johon lehden jutussa viitataan, JSN:ssä käytiin läpi muutosvaihetta. Puheenjohtaja kommentoi, että jälkikäteen ajateltuna hänen henkilöjohtamisensa on ollut puutteellista.
– Hoidin sitä huonosti, ja pyydän anteeksi aiheuttamaani pahoinvointia.
Nykyään neuvoston kokouksissa on hyvä henki
Grundström kuitenkin huomauttaa, että Suomen Kuvalehden juttu perustuu nimettömiin haastateltaviin. Puheenjohtajan lisäksi JSN:n toimistossa työskentelee kolme henkilöä.
– Niissä on kyse yksipuolisista ja henkilökohtaisista näkemyksistä, joissa on minun näkökulmastani lukuisia asiavirheitä, Grundström sanoo.
Suomen Kuvalehden jutussa puheenjohtajaa syytettiin muun muassa mikromanageroinnista ja tarpeettomasta puuttumisesta alaistensa päätöksentekoon.
– Tarkkuus ja näkemyksellisyys ovat piirteitä, joita JSN:n puheenjohtajalta tarvitaan. Minulla on taipumusta niihin, mutta minun pitäisi varoa, etten sovella niitä silloin, kun ei tarvitsisi.
Puheenjohtaja painottaa, että nykyään neuvoston kokouksissa on hyvä henki.
– Toiminta on tällä hetkellä tehokasta, keskustelu on vilkasta ja ilmapiiri on hyvä, vaikka asioista ollaan välillä voimakkaastikin eri mieltä. Myös eriäviä mielipiteitä esitetään ja niiden kirjaaminen sallitaan, Grundström sanoo.
Irtisanoutumiseen ei liittynyt "ulos ajamista"
Samassa yhteydessä puheenjohtaja kiistää myös Suomen Kuvalehdessä esitetyt väitteet, että hänet oltaisiin ajettu ulos vihreiden päälehden Vihreän langan päätoimittajan tehtävistä.
Grundström sanoo hänen irtisanoutumisensa tehtävistä ajoittuneen aikaan, kun aiemmin itsenäisenä toiminut lehdistötuki yhdistettiin puoluetukeen ja puolue otti lehteä kustantavan yhtiön haltuunsa.