Jucci Hellströmilla on vaikea vaiva, joka hankaloittaa hänen jokapäiväistä elämäänsä: "Kivun kanssa 24/7 koko ajan"

Jucci Hellström elää jatkuvan kivun kanssa lonkkavaivansa seurauksena 6:16
Videolla Jucci Hellström kertoo, millaista on elää jatkuvan kivun kanssa lonkkavaivan takia

Jucci Hellström on odottanut jo pitkään pääsyä lonkkaleikkaukseen, jossa saisi tekonivelen. Lonkkavaiva on seurannut häntä lapsuudesta asti, mutta muutama vuosi sitten sairastettu syöpä sysäsi ongelman uudenlaiselle kierrokselle.

Scandinavian Hunks -tanssiryhmästä tunnettu personal trainer Jucci Hellström  saapui sunnuntaina 15. syyskuuta Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelman yleisöön. Hellström kertoi MTV Uutisille seuranneensa ohjelmaa aktiivisesti ja sen olevan itse asiassa yksi hänen unelmistaan, että saisi joskus osallistua siihen. 

Tällä hetkellä se ei kuitenkaan olisi mahdollista. Hellström saapui studiolle kainalosauvoihin nojaten. Hän kertoi MTV Uutisille syyn olevan lonkassa, jonka kanssa hän on kamppaillut jo useamman vuoden. 

– Odottelen innolla, että kohta tulisi se leikkaus ja päästäisiin eteenpäin tämän asian kanssa. 

Lonkkavaivasta huolimatta Hellström kertoi viettäneensä mainion kesän ja pääseensä tekemään useita asioita, joita oli etukäteen suunnitellutkin. Hän kävi muun muassa matkalla Kroatiassa, jossa kirjoitti tulevaa elämäkertaansa, sekä rentoutui kotimaassa. 

Myös yksi tietty ilta oli Hellströmille tärkeää toteuttaa. 

– Aina kuuluu (kesään), että kotikaupungissa pitää käydä viettämässä yksi villi ilta, niin täytyi käydä Hangossa tietenkin. 

Kun kokoon kasataan vanhaa porukkaa, menee meininki Hellströmin mukaan pakostakin villiksi. Se tarkoittaa kuitenkin hänelle nykyään hyvin erilaista menoa, kuin ennen. 

– Ennenhän se oli tanssimista pöydillä, mutta nykyään minua joutuu nostamaan sinne pöydälle ja ottamaan pois sieltä. Ei se ihan niin villiä enää ole. Mutta sanotaan näin, että juhlittiin. 

Hellströmin lonkkavaivan taustalla on hänellä lapsuudesta asti ollut lonkkamaljan vajaakehittyneisyys. Kun hän treenasi ja tanssi Scandinavian Hunkseissa 20 vuoden ajan, ei se vaivannut häntä. Mutta kaksi vuotta sitten Hellströmilla diagnosoitiin suolistosyöpä, joka muutti tilanteen. 

– Syöpä vei sen parikymmentä kiloa pois, niin lihakset lähtivät, ja sitten se tuli taas. Ja lättäjalat kun on, niin lonkka tipahtaa alaspäin, niin nivelrikko on nyt siinä. Tällähän hetkellä minulla ei ole oikein mitään rustoa siellä. 

– Mitä nyt olen neljä vuotta tämän kanssa mennyt, niin pari vuotta olen ollut jo leikkausjonossa. Nythän jo tunnen välillä, miten luut ottavat vastaan toisiaan.

Välillä on parempia päiviä, joskus huonompia. Yleensä Hellström pyrkii liikkumaan niin paljon, kuin mahdollista, mutta esimerkiksi tällä hetkellä hän joutuu miettimään sitä, monta askelta hän pystyy vuorokaudessa ylipäätään ottamaan. 

Hellström on syyskuun leikkauslistoilla, mutta tietoa leikkausajasta ei ole kuulunut. Hän on muutamaan otteeseen saanut jo leikkausajan, jotka ovat kuitenkin aina siirtyneet. 

– On vähän kummallista touhua ollut, mutta täytyy nyt pitää mieli positiivisena, että kyllä tämän vuoden puolella tapahtuisi jotain. 

Leikkauksen odottaminen on ollut Hellströmille henkisesti hyvin raskasta. Viime joulukuussa hänen oli tarkoitus päästä leikkaukseen ja odotti sovittua päivämäärää innolla sekä yritti valmistautua siihen muun muassa jumppaamalla. Kuitenkin lopulta pettymys oli välttämätön, kun hän sai ilmoituksen, ettei pääsisikään toimenpiteeseen sovitusti. 

– Se on aika rankkaa tuolle päälle. 

– Kun on aina urheillut ja liikkunut, niin vaikka se syöpä oli, kuulostaa hassulta sanoa, mutta kyllä tämä lonkkajuttu on ollut minulle henkisesti aika kova pala. 

Hellström on saanut syöpätarkastuksistaan puhtaat paperit, eikä tällä hetkellä syövästä ole merkkejä. Ne ovat tietenkin olleet iloisia uutisia, mutta elämää merkittävästi rajoittava toinen vaiva vetää mielen matalaksi. 

– Kivun kanssa 24/7 koko ajan, välillä lepää vaan kotona, ja sitten pystyy taas vähän aikaa kävelemään seuraavana päivänä. 

Jotkut Hellströmin ystävistä ovat saaneet uuden tekonivelen ja pystyneet urheilemaan operaation jälkeenkin. Sen näkeminen ja kuuleminen antaa Hellströmille toivoa ja uskoa siihen, että paremmat ajat ovat edessä, kunhan hän vain pääsisi leikkaukseen ja se menisi hyvin. 

– Minulla piikkikengät kaapissa odottavat, että pääsisi juoksemaan, niitä ei ole vielä käytetty. Sitä toivon, että pikkuhiljaa. 

Hellströmille on hänen kertomaansa mukaan määrätty lääkärien toimesta liuta erilaisia lääkkeitä oloa helpottamaan, mutta niistä toistaiseksi mikään ei ole kunnolla auttanut. Hän kertoo, että on jo alkanut tottua alati läsnäolevaan kipuun. 

– Mutta onhan se, kesälläkin kun porukka tanssi, mikä on ollut ihan pääjuttuni, niin kyllähän siinä vähän suru puseroon tulee, kun istuu vaan ja höpöttelee kaikkien kanssa, eikä oikein itse pääse joraamaan mukaan. Mutta se on sellaista, on pahempiakin asioita. 

Joillekin Hellströmin läheisistä on hänen mukaansa ollut vaikeaakin ymmärtää, kuinka vakava ongelma lonkkavaiva on Hellströmin elämässä. Hellström kertoo usein ystäviensä yllättyneen siitä, kuinka huonossa kunnossa hän välillä on ollut sen takia. 

– Kaikki eivät ihan ymmärrä, kuinka paha tämä on, paitsi toki äiti ja nämä läheisimmät. Mutta minulla on aina ollut hyvä tukiverkko kaikissa asioissa. En ole yksin minkään kanssa. 

Tanssii Tähtien Kanssa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat