Jukka Jalonen kehui vuolaasti Leijonia – mainitsi erityisen MM-listan

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen saattoi olla tyytyväinen suojatteihinsa Ruotsin EHT-turnauksen jälkeen. Suomi kun otti pelkkiä voittoja matkaansa.

Torstaina jalkoihin jäi Sveitsi (4–2). Lauantaina Suomi päihitti Tshekin (4–2) ja sunnuntaina Ruotsin (2–1).

Leijonat joutui todella koville erityisesti turnauksen päätöskamppailussa Ruotsia vastaan.

– En tiedä, että oliko tuo Ruotsin paras EHT-joukkue, mikä on tullut vastaan näiden minun vuosieni aikana. Heillä oli parhaat Euroopassa pelaavat ruotsalaiset matkassa ja se kyllä nähtiin. Olimme alakynnessä – siitä ei pääse mihinkään. Kova taistelu ja yritimme loppuun asti, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen totesi MTV Urheilulle.

Jalonen saattoi iloita turnauksen ison kuvan annista.

– Kolme voittoa neljään päivään ja viisi maalia omiin. Siihen voi olla tyytyväinen. Toki, pelin tasoa voidaan ja pitää parantaa, Jalonen mietti.

Jalonen kehui niin Leijonien maalivahtipeliä, mallikasta erikoistilannepelaamista kuin myös maalinteon tehokkuutta, joka nousi ”kohtalaisen hyvälle” tasolle.

– Nyt taas sitten joukkueen työmoraali ja sitkeys palkittiin. Nuo olivat ehdottomasti positiivisia juttuja, Jalonen sanoi, viitaten vielä sunnuntain Ruotsi-peliin.

Jalosen mukaan Leijonien pitää jatkossa ”pysyä paremmin kiekossa ja ratkoa yhteistyöllä asioita paineen alla”.

– Vaatimustaso on kova, kun on noin hyviä pelaajia vastassa. Ei ole jatkossakaan helppoa, Jalonen ynnäili.

Leijonien joukkueesta pinnalle nousi muutamia isoja onnistujia. Hyökkääjistä esimerkkejä olivat muun muassa Kärppien Arttu Hyry, Ässien Eemil Erholtz ja HIFK:n Juha Jääskä.

– En viitsi nimiä mainita, kun se on turhaa tässä vaiheessa. Kyllä siellä muutama pelaaja veti erittäin hyvin ja nousi ehdottomasti sille listalle, mistä aikanaan valitaan MM-kisajoukkue, Jalonen huikkasi.

Yhden nimen kohdalla Jalonen lähti vankasti hehkutukseen mukaan. Leijonien maalivahti Emil Larmi oli ilmiliekeissä sunnuntain Ruotsi-pelissä.

– Hän oli erittäin hyvä. Tuotahan huippujoukkue ja voittaminen vaatii, eli erinomaista maalivahtipeliä, Jalonen nyökkäili.

Lue myös:

    Uusimmat