Jukka Jalonen avaa elämäänsä uudessa Sukuni salat -ohjelmassa.
Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen on yksi kymmenestä tunnetusta suomalaisesta, joka pääsee ottamaan toden teolla selvää omista sukujuuristaan Sukuni salat -ohjelmassa. Ennen ohjelmaa Jalonen ei uskonut sukupuustaan löytyvän mitään erikoisuuksia, toisin kävi.
Jaksossa Jalonen esittelee myös juontaja Marja Hintikalle lapsuuskuviaan ja avaa urheilu-uransa alkua. Liikunnanopettajana toiminut Jalonen aloitti jo pienenä poikana jääkiekon pelaamisen.
– Äiti oli todella innokas liikkuja nuorena ja kova hiihtämään. Uskon, että kilpailullisuus tulee äidistä, miten hän on fanittanut ja seurannut pelejäni, kuinka innokas hän on ja vetää tunteella, mies kuvailee.
Jalonen on Suomen menestynein jääkiekkovalmentaja, hän johti Leijonat kahteen maailmanmestaruuteen vuosina 2011 ja 2019. Nuoret Leijonat hän luotsasi maailmanmestaruuteen vuonna 2016. Huippuvalmentajaa on tituleerattu muun muassa Leijonakuninkaaksi, mutta mies itse suhtautuu nöyränä saamiinsa tunnustuksiin.
– Onhan ne aika mairittelevia, ei käy kieltäminen. Mutta kun tietää, että on ihan tavallinen suomalainen mies, niin kukaan ei voita aina ja tulee vaikeita hetkiä. Niin kyllä tässä kannattaa aika nöyrin mielin olla, Jalonen miettii.
LUE MYÖS: Näyttelijä Krista Kosonen otti selvää sukujuuristaan Sukuni salat -ohjelmassa – sai kuulla, että hänen lähisukulaisensa on murhattu: "Se tieto järisytti"
Jalonen kertoo olleensa aina kiinnostunut historiasta, joten hän myös lähti innoissaan selvittämään oman sukunsa tarinaa tarkemmin, vaikka luulikin olevansa siitä melko hyvin perillä. Ohjelman tutkimuksissa selvisi, että Jalonen on suoraan alenevassa polvessa sukua Liettuaa 1300-luvulla hallinneelle suuriruhtinas Gediminakselle, joka oli aikanaan myös Liettuan pääkaupungin Vilnan perustaja.
Vaikka Jalonen oli sukuyllätyksestä häkeltynyt, hän pysyttelee vaatimattomana myös kuninkaallisten sukujuuriensa suhteen.
– On mennyt niin monta sataa vuotta ja aikaa kulunut paljon, että kuinkahan monta promillea sieltä on geenejä meikäläiselle periytynyt. Onhan se ihan käsittämätön juttu, ei sitä voi kieltääkään tietenkään.
– Vielä jossain vaiheessa pitää perehtyä enemmän tuohon tarinaan, sillä se on vielä vähän jotenkin aukinainen.