Jukka Jaloselta vuolaat kehut Leijonien huippuonnistujille – ensikertalaisilta jäätävää jälkeä: "Oli hieno nähdä"

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Sveitsin, Jukka Jalonen tyytyväinen turnauksen kehityskäyrään

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen siihen, miten Suomen ryhmä pystyi petraamaan Sveitsin EHT-turnauksen edetessä.

Suomi hävisi sekä torstaina Tshekille että lauantaina Ruotsille. Suunta kääntyi turnauksen päätöspäivänä, kun turneen isäntämaa Sveitsi kaatui jatkoajan jälkeen lukemin 4–3.

– Kovavauhtinen ja meiltä paras peli näistä kolmesta pelatusta. Vaatimustaso oli erittäin korkealla. Pääsimme kansainvälisen pelin moodiin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Sveitsi pelasi – ei ehkä ihan MM-kisajoukkueella, mutta melkein sellaisella. Ylivoimalla pari isoa maalia ja alivoima oli hyvää. Siinä asiat olivat toisin kuin Karjala-turnauksessa. Eteenpäin menoa tuolla sektorilla, vaikka joukkue vaihtuikin, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen perkasi MTV Urheilulle.

Leijonat tuli ryminällä Sveitsi-peliin mukaan. Tunne oli niin tapissa, että kaukalossa nähtiin jopa nyrkkitappelu. Siitä vastasi TPS:n puolustaja Ruben Rafkin, joka otti yhteen Sveitsin Tristan Scherwayn kanssa.

– Semmoinen fiilis ja meininki oli heti läsnä, että nyt lyödään kroppaa likoon. Tuossa menee kuitenkin aina hetki, kun on uusi joukkue jalkeilla. Silloin vähän katsellaan ja ihmetellään alkuun. Kun on oltu pidempään kimpassa, niin sieltä alkaa löytyä sellaista hyvää flowta. Jätkät panivat ihan parasta pöytään heti alusta asti. Sen takia pärjäsimme. Mikään muu ei olisi riittänyt, Jalonen näki.

Sveitsi-voiton myötä Leijonat katkasi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa EHT-tasolla.

– Nousujohteinen turnaus, ehdottomasti. Sveitsi tuntui kaikista kovimmalta vastustajalta, vaikka kaikki täällä olivat hyviä. Kamppailuvaade oli puolustuspäässä aivan tapissa ja sen takia paikkoja tuli molempiin päihin. Itsekin loimme selvästi enemmän paikkoja kuin aiemmin ja jäimme siinä plussalle. Tuossa mielessä ihan ansaittu voitto, vaikka tasainen peli olikin, Jalonen mietti. 

Yksilöiden osalta Jalonen jakoi kehuja erityisesti Leijonien nelosvitjan suuntaan. Sen sentteri Arttu Hyry ja laidalla viilettänyt Juuso Mäenpää onnistuivat ensimmäistä kertaa maalinteossa A-maajoukkuetasolla. Mäenpää vastasi Suomen ensimmäisestä ja Hyry illan toisesta osumasta.

Hyry ja Mäenpää tekivät debyyttinsä Leijonien riveissä viikonlopun turnauksessa.

– Nelosketju oli erittäin hyvä. He aloittivat loistavasti ja tekivät heti kaksi häkkiä. Sen lisäksi he saivat jatkuvasti peliä vastustajan päätyyn. Pitää muistaa, että tällä tasolla sentteripelin vaade on erittäin kova. Hyry näytti nuorena kaverina sen, että hän pystyy pelaamaan hyvällä tasolla näissä peleissä. Se oli hieno nähdä, Jalonen kehui, todeten perään Mäenpäästä:

– Tosi huikea peli häneltä tänään.

Leijonien maajoukkuekausi jatkuu helmikuussa Ruotsissa. Suomi on käyttänyt tähän mennessä kahta täysin erilaista joukkuetta EHT-tasolla.

Entä seuraavassa tapahtumassa?

– Kyllä me varmaan otamme jonkun verran pelaajia mukaan näistä kahdesta ensimmäisestä tapahtumasta. Jokunen uusikin pelaaja tulee mukaan, koska meillä on vielä jonkun verran huippupelaajia tuolla, jotka eivät olleet vielä näissä turnauksissa mukana. Haluamme myös heitä nähdä meidän matkassamme. Osa meidän kärkiäijistämme pelaa kahdessa turnauksessa. Kasaamme varmaan vähän kokeneemman ryhmän Ruotsiin. Sellaisen, mistä on vähän enemmän pelaajia tyrkyllä kevään MM-kisoihin kuin mitä näistä aiemmista tapahtumista on. Se on tavoitteena, Jalonen sanoi tulevasta. 

Lue myös:

    Uusimmat