Junaliikenne rantaradalla käynnistyy poikkeusjärjestelyin

Ratatyöt aiheuttavat poikkeuksia liikenteeseen syksyyn saakka.

Junaliikenne alkaa tänään viikkoja kestäneen katkoksen jälkeen rantaradalla. 

Ratatöiden viivästymisen vuoksi liikenteessä on kuitenkin edelleen poikkeusjärjestelyjä. Espoon kaupunkiradan työmaalla on vielä Väyläviraston mukaan viimeistelytöitä, esimerkiksi turvalaitetestauksia.

VR kertoo, että lähijunista E-junat eivät tällä viikolla kulje lainkaan ja U- ja L-junat liikennöidään harvennetulla vuorovälillä Väyläviraston arvion mukaan viikon ajan. Y-junat ajetaan normaalisti.

Kaukojunat pyritään ajamaan Väyläviraston mukaan normaalisti. VR kertoo 15–20 minuutin myöhästymisten olevan mahdollisia Helsingin ja Turun välillä. Vaikutuksia voi tulla myös muuhun kaukojunaliikenteeseen myöhästymisinä ja kalustomuutoksina, VR kertoo.

Radalla katkoksia tulevina kesinä

Rantaradalla on vielä kolme 48 tunnin liikennekatkoa elo–syyskuussa sekä kaksi 24 tunnin liikennekatkoa syyskuun lopulla. VR:n mukaan myös joitakin junaa korvaavia bussikuljetuksia on tiedossa vielä lokakuuhun saakka.

Liikenne radalla Leppävaaran länsipuolella oli poikki viiden viikon ajan.

Väyläviraston mukaan myös kolmena tulevana kesänä rata on tarkoitus katkaista pidemmäksi ajaksi ratatöiden vuoksi. Viimeisen kerran katko on tarkoitus toteuttaa vuonna 2027. Katkojen välissä töitä edistetään raiteiden ulkopuolisilla alueilla.

Lue myös:

    Uusimmat