Metroliikenne ruuhkautunee jälleen iltapäivällä – mittavat muutokset astuivat tänään voimaan

Pääkaupunkiseudun liikenteessä on heti lomakauden alkajaisiksi suuria muutoksia. 

Helsingin seudun liikenteen mukaan muun muassa metroliikenne voi ruuhkautua tänään myös iltapäivällä. HSL:ltä kerrotaan STT:lle, että kiireisin aika on todennäköisesti kahden ja neljän välillä.

Metroliikenne ruuhkautui jo aamulla. Ruuhkia aiheuttaa muun muassa poissa käytöstä oleva metroraide.

Useiden mittavien niin auto- kuin kevytliikennettä haittaavien katutyömaiden lisäksi myös julkisessa liikenteessä on runsaasti poikkeusjärjestelyitä.

Metroliikenteen merkittävin muutos koskee Rautatientorin solmukohdan asemaa, joka ei ole koko kesänä lainkaan käytössä. Lisäksi osan kesästä on suljettuina eräitä itäisiä metroasemia.

Niin ikään useilla raitiovaunureiteillä ovat meneillään poikkeusjärjestelyt, jotka jatkuvat pisimmillään syksyyn saakka. Myös muun muassa Helsinki-Vantaan lentoaseman lähijunaliikenteessä on harvennettuja vuorovälejä sekä pidempiä matka-aikoja ratatöiden vuoksi. Poikkeuksia on kesäaikaan myös Rantaradalla.

Muutoksia on niin ikään pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä. 

Kesän edetessä HSL kuitenkin odottaa matkustajamäärin vähenevän ja ruuhkien helpottavan. Tarkemmat tiedot poikkeusjärjestelyistä löytyvät Helsingin seudun liikenteen (HSL) verkkosivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat