Juuse Saroksen otteilla iso vaikutus – NHL:ssä kaupat

Juuse Saroksen taakse Nashville Predatorsin maalivahtihierarkiassa jäänyt venäläinen Jaroslav Askarov on kaupattu jääkiekon NHL:ssä San Jose Sharksiin.

Askarovia on pidetty yhtenä lupaavimmista NHL-maalivahdeista. Taalaliigassa tätä nykyä 22-vuotias venäläinen ei kuitenkaan ole päässyt viime kausina juuri pelaamaan, vaan mies on torjunut kiekkoja pääosin AHL:ssä Nashville Predatorsin farmijoukkue Milwaukee Admiralsissa.

Suomalaistähti Juuse Saros on sen sijaan vakuuttanut loisto-otteillaan Nashville Predatorsin seurajohdon. Predatorsin ykkösvahti solmi hiljattain seuran kanssa kahdeksan vuoden jatkosopimuksen noin 7,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Askarov jäi Predatorsin maalivahtihierarkiassa auttamatta sivurooliin, turhautui ja vaati siirtoa. Nyt se on tapahtunut.

Askarov siirtyy 21-vuotiaan kanadalaisen keskushyökkääjän Nolan Burken kanssa San Jose Sharksiin, joka rämpi viime kauden NHL-jumbona. San Josesta Nashvilleen matkaavat puolestaan 23-vuotias ruotsalaismaalivahti Magnus Chrona ja 19-vuotias ruotsalaiskeskushyökkääjä David Edstrom.

Lisäksi seurat vaihtavat varausvuoroja: Nashville saa San Joselta ensi vuoden ykköskierroksen varauksen, San Joselle menee kolmannen kierroksen varaus.

Askarov sai viime kaudella pelata kahdessa NHL-ottelussa, joista vain toinen oli täysi peli. Torjuntaprosentikseen venäläinen tilastoi näistä matseista mainiosti 94,3. 

Toissa kaudella ensimmäisen NHL-matsinsa torjuneella Askarovilla on vyöllään kaikkiaan vasta kolme taalaliigapeliä.

Askarov on kilpailemassa Sharksissa NHL-joukkueen kahdesta maalivahtipaikasta Mackenzie Blackwoodin ja Vitek Vanecekin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat