Jymypaukku! Sami Pajarille unelmapesti MM-rallissa – "En osannut odottaa"

Sami Pajari ajoi uran ensimmäisen pohja-ajan: "Oijoijoi, sieltä se tuli" 2:47
Sami Pajari ajoi uransa ensimmäisen pohja-ajan Suomen MM-rallissa elokuun alussa: "Oijoijoi, sieltä se tuli."

Suomalaiskuski Sami Pajari ajaa loppukaudella kaksi MM-rallia Toyotan Rally1-kalustolla, japanilaistiimi tiedottaa. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Pajari, 22, kilpailee Toyotan ykkösluokan autolla kartturinsa Enni Mälkösen kanssa Chilen sorakisassa (26.–29.9.) ja Keski-Euroopan asvalttirallissa (17.–20.10.). Kaksikolla on takana Rally1-debyytti Suomen MM-rallissa, jossa he ylsivät hienosti neljänneksi

– Tuntuu todella hienolta, että Toyota luottaa minuun. Suomen MM-ralli oli minulle unelmien täyttymys, ja tietysti sen jälkeen halusin vain ajaa enemmän Rally1-autolla. En osannut odottaa, että mahdollisuus siihen tulisi näin pian, Pajari kommentoi Toyotan tiedotteessa. 

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala toteaa, että tiimijohto halusi nähdä lisää Pajarin suorituksia ykkösluokan autossa. 

– Hän tulee ajamaan neljättä autoamme, joten hänellä ei ole paineita tuoda tallipisteitä. Me haluamme, että hän saa satsata tulevaisuuteen ja kerätä kokemusta, Latvala sanoo.  

Toyota on ilmoittanut Chilen MM-ralliin neljä autokuntaa. Pajari korvaa kisassa japanilaisen Takamoto Katsutan. Tallille MM-pisteistä ajavat Kalle Rovanperä, Sébastien Ogier ja Elfyn Evans.

– "Takan" kausi on ollut raskas, mutta hänellä on koko tallin luottamus, ja kaikki tietävät, että hän on nopea. Tauon aikana hän pääsee nollaamaan ja valmistautumaan jäljellä oleviin kauden kahteen kisaan, jotka ovat tärkeitä, Latvala perustelee. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pajari on ajanut kuluvalla kaudella pääasiassa WRC2-luokkaa Toyotan autolla Printsport-tallin väreissä. Hän on sarjassa toisena, vain kolmen pisteen (108–111) päässä Oliver Solbergista.

Sekä Pajarilla että Solbergilla on loppukaudella jäljellä yksi MM-pisteitä kerryttävä kilpailu. Pajarille tämä on kauden päättävä Japanin asvalttiralli.  

MM-rallin kauden 2025 tallipaikat Toyotalla: Asiantuntija räjäyttää huipputallin kuskipakan 3:37
MM-rallin kauden 2025 tallipaikat Toyotalla: Asiantuntija räjäyttää huipputallin kuskipakan.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat