Jyrki Sukula paljasti suomalaisten kompastuskiven ruoanlaitossa.
Italiassa asuva huippukokkki Jyrki Sukula saapui Tanssii Tähtien Kanssa -yleisöön yhdessä Helmi-tyttärensä kanssa. Ennen illan tansseja hyväntuulinen Sukula
– Minua pyydettiin toiselle kaudelle tanssimaan, mutta pupu tuli siinä vaiheessa pöksyyn. Olen tyytynyt vain katsomaan ohjelmaa, Sukula nauraa.
Lue myös: Helena Puolakka teki 18-tuntisia työpäiviä päästäkseen Suomen arvostetuimmaksi keittiömestariksi – oppi ratkaisevan asian Gordon Ramsayn alaisuudessa
Sukulalla oli selkeä näkemys siitä, mikä on suomalaisten kompastuskivi ruoanlaitossa.
– Rohkeus ja sen puute. Ruoanlaitosta tulee tylsää, kun siitä ei tee itselleen innostavaa. Pikkuhiljaa kaista kapenee ja ruokalajit ovat aina samoja. Tiedämme suomalaisten kulutuksesta sen, että alamme toistaa samoja ruokia ja tehtävien ruokien määrä on aika pieni, Sukula arvioi.
Kokki itse pyörittää pientilaa Italiassa, jolloin hän myös kokkaa luonnollisesti paljon.
– Työn vuoksi kokkailuumme tulee monenlaista elementtiä. Sitä kautta tulee tehtyä paljon erilaista. Italiassa tulee toki tehtyä sesongin mukaan paljon kaikenlaista.