Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"
Ravintoloitsijat ja kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen vierailivat maanantaina MTV:n Uutisaamussa kertomassa uudesta Menu Finnjävel -ohjelmastaan. Kaksikon kanssa pureuduttiin samalla myös erilaisiin perinneruokiin.
Muun muassa ravintola Finnjäveliä Helsingissä pyörittävät kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen sukeltavat Menu Finnjävel .uutuusohjelmassaan suomalaisten perinneruokien maailmaan. Ensimmäisessä, maanantain esitetyssä jaksossa pureuduttiin klassiseen läskisoosin. Alén ja Tuominen vierailivat maanantaina MTV:n Uutisaamussa haastateltavana ja kertoivat juontaja Ivan Puopololle mietteitään suomalaisista klassikkoruoista.
– Läskisoosi on tuote, jonka nimen kaikki tietävät, mutta se on läskikauhuisille suomalaisille niin karmeaa. Porukalla on ehkä vähän traumoja ennen kuin ovat edes maistaneet sitä, Alén muun muassa totesi.
Henri Alén: Veriruoat "hemmetin hienon makuisia"
Alénin mielestä suomalaisessa perinneruoassa olisi vielä paljon ammennettavaa. Uusia makuja on vielä paljon löydettävissä, sillä monella suomalaisella on katkennut yhteys juuriin ja perinneruokiin.
– Jos otat 100 vuotta vanhan keittokirjan käteen, niin et tunnista sieltä enää paljon mitään. Paremmin me tiedämme guacamolet, nachokset ja tortillat. Sitten, jos puhutaan jostain koparakeitosta, niin eihän kenelläkään ole enää hajuakaan, mitä se on.
Henri Alén valmisti Huomenta Suomessa vuonna 2016 verilettuja ja puolukkasalsaa. Reseptin löydät täältä.
Kaksikkoa pyydettiin myös haastattelussa nimeämään kaikkien aikojen paras suomalainen perinneruoka.
– Rössypottu, veripalttu. Veriruoat ovat sellaisia, että monet ajattelevat niistä niin kuin läskisoosista, että hyi. Mutta oikeasti, ne on hemmetin hienon makuisia, ihan mielettömän upeita, Alén ylisti.
– Melkein pitää peesata, mutta mä sanon sitten, että maksalaatikko, Tuominen jatkoi.
Alén ylisti veriruokia jo vieraillessaan Huomenta Suomessa vuonna 2016.
– Ensinnäkin veri on mielestäni yksi parhaita raaka-aineita. Se on hemmetin helppo valmistaa, se on hyvänmakuista, se on huokeaa ja eläimestä käytetään kaikki mahdollinen, Alén listasi tuolloin.
Alén ja Tuominen raottivat Uutisaamussa myös salaisuuden verhoa ravintoloiden menusuunnittelun taustalta. Miten ruokalistat ja ruokalajit oikeastaan suunnitellaan? Katso videolta Henri Alénin ja Tommi Tuomisen haastattelu.
Menu Finnjävel MTV3-kanavalla maanataisin klo 21
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua